IMG_4089
frestelser

Igår gjorde jag en klassiker: hittade och fullföljde den perfekta ursäkten. Hade bestämt mig för att gå till gymmet då en enastående bortförklaring uppenbarade sig genom en klass 2 varning på nyheterna. Säger till mig själv: ”säkrast att hålla sig inne.” En kvart senare blir jag sugen på nybakat bröd, så jag ger mig av till Gateau för att köpa deras fantastiska ”Grand Blanc.” Tror du att vädret var ett hinder nu?

Ute i blåsten kommer jag på mig själv: ”vänta nu här, bröd… men vad hände med träningen?” Då kommer nästa bortförklaring: ”det är klokt att vila senor och muskelfästen. Inte bra att överträna.”

Så där håller vi på i olika grad – hittar ursäkter till varför det inte är läge just nu och att det alltid kommer fler tillfällen. Visst är det sant att fler tillfällen ges, men inte om vi säger det alltför ofta.

Hur lindar du in dina ”en annan dag”?

Tänk vad ett stenugnsbakat bröd kan motivera. Idag är det vindstilla.

Michael Larsen – livscoach