partner

Bär du runt på en mall över hur drömpartnern ser ut? Söker du efter personen med ”rätt” egenskaper: känslomässig, lyhörd, förstående, självständig, framgångsrik etc.? Den som skall sätta utropstecken vid ditt liv?

Jag hade en sådan önskelista, men lät den glida iväg med vinden. Visst, jag erkänner att delar av den finns kvar, men på det stora taget har jag släppt förväntningarna på en annan. Men däremot inte på mig själv.

Istället för att hitta rätt kvinna, försöker jag vara rätt man. Om jag lyckas vet jag inte än, men det ger en bra känsla att inte lägga ut ansvaret för min lycka på någon annan.

Det är så lätt att gå i fällan: ”du skall göra mig lycklig.” Det leder nästan alltid till besvikelse eftersom förväntningarna blir orimliga. I mina ögon är det bättre att fråga sig själv: hur kan jag se till att leva så stort som jag bara kan? Hur kan jag bli så generös som möjligt?

Tillit min vän – när du jobbar med dig själv och agerar, faller allt annat på plats. Plötsligt en dag står hon eller han där eftersom du gjort dig själv till magneten. Det behöver faktiskt inte vara mer komplicerat än så.

Michael Larsen – livscoach