IMG_4343

 

Tidigt imorse tittade jag på reprisen av fredagens ”Skavlan”(ett i mina ögon riktigt mys program). En av gästerna var den f.d. secret service agenten Clint Hill som var med den sorgliga dagen då president John F Kennedy mördades. Jag berördes av hans historia och sättet på vilket han berättade den. Så starka känslor bakom denna gentlemannamässiga personlighet. Mr Hill kunde än i dag, trots att det gått 51 år, inte komma över tanken: ”jag/vi lyckades inte skydda presidenten.” Han var märkbart berörd och hur många gånger har han inte tänkt: ”om jag bara…” Hur många gånger har den där dagen 1963 inte spelats upp inom honom. Ögonblick som förändrar historien och människor.

Vi andra som haft turen att slippa undan alltför traumatiska ögonblick i våra liv kan lära något av Clints berättelse: samla inte på dig alltför många ”om jag bara…!” Lev istället med lyxen som du och jag förunnats, där vi en dag kan blicka tillbaka och säga: ”jag gjorde det. Jag gled inte undan för mina drömmar.” Vi får inte ta något för självklart – inte ens den här dagen.

Michael Larsen – livscoach, mental tränare och rådgivare