separera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ligger i vår natur att kontakta människor som står oss nära när vi mår dåligt. Av gammal vana kan du frestas till att vilja prata med din f.d. Det är ju vad du gjorde under tiden ni levde tillsammans, men för din egen skull är det viktigt att inse att ditt ex inte längre är din samtalspartner och stöd i svåra situationer. Hon/han är den sista som kan hjälpa dig just nu. Skilj på minnen och hur verkligheten ser ut idag. Det är inte vad det en gång var.

GAMLA VANOR ÄR SEGAVLIVADE OCH TAR TID ATT FÖRÄNDRA

Ditt självförtroende kommer nötas ner om du söker kontakt. Avvisningar kommer att göra dig frustrerad och emellanåt t.o.m. desperat. Du vill inte hamna i ett sådant tillstånd. Du behöver lugn och stabilitet.

Sök inte ursäkter till varför du skall ta kontakt via sms, mail eller telefonsamtal. Leta inte efter uppdateringar på hennes eller hans facebookprofil och andra sociala medier. Det är jätteviktigt att du följer dessa råd – för din egen skull.

Fråga dig själv: det jag just nu känner mig frestad att göra, kommer det att få mig må bättre eller sämre? Vad händer med mitt självförtroende om och när det inte kommer någon bekräftelse?

Det finns egentligen bara två anledningar till att hålla viss kontakt med en f.d.

  1. Om ni har barn tillsammans.
  2. Praktiska saker, som försäljning av bostad och uppdelning av tillhörigheter etc.

Du måste vara ärlig mot dig själv. Det kan göra fruktansvärt ont i början, men ditt distanstagande kommer att göra dig starkare. Varje gång du lyckas stå emot impulser till kontaktsökande växer ditt självförtroende.

Ditt värde som person ligger inte i din före dettas gillande av dig eller inte, utan i ditt sätt att behandla dig själv och andra.

Michael Larsen – livscoach, mental tränare och rådgivare