Jag önskar att dina känslomässiga sår ska läka, och att du i allt större utsträckning ska inse att du inte behöver jaga personen som inte anstränger sig för att du vara en del av hennes/hans liv.

Det är min förhoppning att du ska påbörja sådant som du under alldeles för lång tid skjutit på framtiden. Många före dig har begravt sina drömmar i framtidens minneslund. Tillhör inte skaran människor som har uppskjutandet som sin passionerade älskarinna/älskare, så att du en dag då energin inte längre finns där säger: ”varför gjorde jag inte…?”

Det finns personer som kommer att slänga verbala attacker på dig, och som inte vet eller ens bryr sig om hur man formulerar sig med värdighet. Lämna dem åt sin egen spirituella litenhet!

Kärleken hittar alltid vägar! Så även för dig! En sargad tillit, ett sinne som är uppslukat av sveket som du utsatts för, är inte en tiotusenårig hällristning. Du mötte kanske dem på vägen som är likgiltiga inför vad de utsätter andra för. Det betyder inte att alla kvinnor och män är kopior av ditt ex. Det finns exklusiva original med hjärtat på rätta stället!

Agera även om dina känslor viskar eller ropar det som är nedlåtande till dig. Det finns ett skikt inom dig som besitter resurser långt mycket rikare än du kan föreställa. Ge dig ut även då det är kallt, regnar, snöar, blåser, är grått och mörkt.

Förlåt dig själv för misstagen du begick under året som varit. Om du har alldeles för lätt att förlåta andra och samtidigt dömer dig själv; var vaksam!

Kämpa inte med att försöka älska dig själv, utan skapa vanor som gör att du kan respektera ditt jag. Det andra sköter sig själv.

Du måste inte läka och hitta dig själv först. En annan människas kärlek kan få dig på fötter.

Rea inte ut din integritet för att få lite rester av det som du tror eller är övertygad om, vara kärlek. Behov och bekräftelse kan förblinda, se klart på det som är framför dig, och romantisera inte det som behöver din krassa blick.

Umgås med dem som får dig att le på ut och insidan. Personerna som får dig att se det bästa av dig själv.

Ge energivampyrerna enkelbiljett ur ditt liv! Genomskåda manipulation och härskarstrategier.

Gör det som är nödvändigt även om fruktansvärt svårt. Avslöja ursäkterna du bär med dig i bagaget. En dag kommer kärleken att jaga ifatt och fälla dig likt ett byte. Den kommer att utmana dina relationsmönster, ifrågasätta dina sanningar och stampa sönder det som är självklart för dig.

Jag önskar dig ett gott nytt år och ett 2020 som vill dig det allra bästa.

Michael Larsen – relationscoach