separation, kärlek, relationer

Attraktion och förälskelse – tvåsamhet som tar form. Några månader/år senare – vem är du nu?

En del behåller sina personliga konturer, utvecklar dem eller skapar nya unika drag. Andra hamnar i den förrädiska kampen för att passa in i formen som är alldeles för fyrkantigt liten.

Utveckling eller stagnation? Rofylld vila i någons sällskap eller ständiga strider om rätt och fel? Ensam längtan efter att få känna sig förstådd?

Vem blir du i vi?

En av hörnstenarna: respekten som bara finns där naturligt och självklarhet. Eller nöts ned av ständiga verbala kollisioner. Kanske ansträngd tystnad som gör det svårt att andas fullt ut.

Hur tittar vi på partnern av andra sidan rummet? Vad ser du när hon/han kliver in? Hur känner du det i kroppen? Vad utstrålar du i närheten av personen vid sidan om?

När vi kan stå upprätt, andas avslappnat, mjuka ansiktsdrag, känner beröringen på handen och ler, är vi hemma i två. Det finns inga bortförhandlande kompromisser om vi vill känna stoltheten och vitilliten i bröstkorgen.

P.S. De fem männen på festen sitter och diskuterar efter några glas vin. Någon uttalar frågan: ”om ingen någonsin fick veta det, skulle ni då ta chansen för ett sidospår”(otrohet)? Alla utom en svarar ja och hans kommentar är klockren: ”men jag skulle veta!” Undrar vad de här männen skulle säga om deras flickvänner resonerade som dem själva?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare