Alla har vi föreställningen om den perfekta relationen. Förhållandet, partnern och kärleken som bärare av fullständig lycka. Så kan det vara – i våra sinnen!

Kärleken, inte våra önskelistor gällande den, är någonting helt annat – den överraskar, tvingar oss till nya ställningstaganden, stampar sönder det alltför snäva synfältet, öppnar upp och kastar ljus på det instängda.

Rädslor, fasthållande, cynism och en tung historia som skoningslöst mals ned av den närvarande, inkännande, lyssnande, seende och förstående personen. Hjärtat som tvingas spricka för att ta in det varma och omtänksamma.

Kärleken konfronterar oss och det vi i åratal släpat runt på. Det vi kopierat från omgivningen eller bestämt oss för: ”så skall jag aldrig ha det!”

När vi tror att vi förstått, slås fötterna undan. Vi tvingas till möte med den egna personen och det vi är så ”säkra” på. Agendor pulveriseras.

Kärleken är ingenting för den som vill ha kontrollen och kategorisera. När det känns som om vi förstått – nästa trappsteg upp mot takterrassen och den väntande stjärnhimmeln. Så länge vi är öppna för att lära lite till. Och lite till…

Flummigt? Vad är i så fall ett blått klot som hålls på plats av dragningskraften från planeter, solen och en måne? Och att vi färdas i en hastighet av 107200 km i timmen i oändligheten.

Michael Larsen – relationscoach

Att rädda förhållandet och hitta tillbaka till varandra – webinar idag söndag den 27 augusti. Du är varmt välkommen!