Jag blev väldigt berörd i slutet av mitt webinar igår kväll, då jag fick veta av en mamma att två av hennes barn/ungdomar lyssnade till min föreläsning om högkänslighet. Vad tänkte och kände de? Igenkänning, hopp och förståelse för sig själva? Det är i alla fall min förhoppning. Känner respekt och vördnad inombords inför det jag håller på med

Till dig som är i början av ditt liv och känner mycket: jag vet att det kan upplevas som fruktansvärt tungt ibland. Människor som inte förstår det som du känner. Blickar, höga ljud i skolan, på bussen eller var du nu befinner dig, kan kännas invaderande – som om allt det där utanför dig tvingar sig på. Tankar som studsar hit och dit och som det inte alltid går att förstå och få stopp på.

Det enorma obehaget av att känna att man blir röd i ansiktet då en lärare ställer en fråga till dig inför klassen. Ögonblicket då du bara vill fly därifrån och samtidigt känslan av att vara fången på stället där du sitter eller står. ”Ser de min rodnad?!” Det låser sig!

Vet du vad? Du tillhör dem som gör den här världen bättre med ditt djupa sätt att tänka och känna. Det bevisar att du har empati (du känner med andra människor och djur. Ja, allt levande!) Det är en fantastisk fin egenskap som du bär på! Men ibland blir det för mycket för dig. Så mycket att ta in och smälta! Ditt känslomässiga nervsystem är likt en fantastiskt kraftfull kamera med ett objektiv som fångar upp detaljer. Även på ett långt avstånd.

Jag minns en scen från filmen ”X –Men” där mutantungdomarna, ser och hör precis allt som händer runt omkring dem. Till och med andra människors tankar och känslor känner de inom sig.

Det är många av dina kompisar i skolan som inte förstår dig. Ibland säger och gör de elaka saker som gör ont inom dig. De vet inte bättre!

Men jag vet att ju mer du lär känna dig själv och varför du är som du är, desto starkare blir du. Att vara högkänslig som det heter, gör att du en dag kommer att ge av din kreativitet, förståelse och uppfinningsrikedom till andra. Många, många av världens skådespelare, artister, författare, bloggare, YouTubers, forskare och/eller andra som hjälper människor till att leva bättre och rikare liv, är HSP. Gåvan som du bär på kan användas till fantastiska saker!

Det finns likasinnade (din tribe). Du är inte ensam!

Michael Larsen

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]