Hur stor är omfattningen av det emotionella renoveringsprojektet? Du säger kanske till dig själv i tankarna: ”han/hon har enorm potential. Vi kommer att kunna ha det fantastiskt fint tillsammans!”

Världen är full av idéer, projekt, filosofier och människor med just; potential! Många av dessa ”frön” kommer aldrig att se dagens ljus. De kommer aldrig att blomma ut och manifestera sin skönhet.

Men det är spännande och exotiskt med det som ”en dag skulle kunna bli”. Vi förför oss själv med framtidens längtan efter någonting bättre. 

Det är mänskligt och humanistiskt att tro på skärvorna som kan bli till en mosaikspegel. Att vår kärlek kan väcka det slumrande i kvinnan eller mannen som vi så starkt tror på. Hopp är en enorm kraft, men också en förödande sådan om vi snärjer in oss i ett förhållande tillsammans med den som aldrig kommer att förändras. Medberoende riskerar att ge oss ett förlamande sting!

Är det personen eller potentialen som du älskar? En mix?

Du kanske behöver träffa någon som har ”sakerna” någorlunda på plats, som skänker trygghet genom sitt sätt att vara och inte enbart vad hon/han förhoppningsvis en dag kan bli.

Det finns mönster inom oss som vi upprepar gång efter gång och som enbart leder till besvikelse; att bryta dessa är nödvändigt om vi ska få uppleva sann frihet.

Anknytningsmönster & varför du blir den du blir i dina relationer – webinar måndagen den 9/3 klockan 21.00. Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach