relationer, speglar

Har du någon gång stått i provhytten i en klädbutik och skrikit till inombords: ”Oh shit! Är det så här jag ser ut? Vad är det där? Det har jag inte sett förut?” Tror du att det bara är kvinnor som tänker så? Nej, nej…många mäns självförtroende får sig också en smäll i de där små rummen med ”feltillverkade” speglar och ”konstig” ljussättning. De är bara det att få män skulle erkänna det. Kanske inte ens för sig själva.

Våra nära relationer är som de där speglarna – de avslöjar sådant vi helst inte vill se. Beteenden som legat och slumrat i det tysta när vi var singlar kommer plötsligt upp till ytan en bit in i den nya relationen.

Vet du vad? Jag tror det är bra. Det gäller bara ha modet att hålla kvar blicken i spegeln eftersom det ger oss möjlighet till att utvecklas som individer och par.

En hel del människor flyr förhållandet när de ser sig själva i RELATIONSSPEGELN. Det kan göra ont att se bristerna i provhytten och våra huvuden är fyllda med mentala nödutgångar.

ETT BRA FRÖHÅLLANDE GÖR OSS MER MEDVETNA. Det kan inledningsvis göra ont, men om vi känner partnerns kärlek har vi världens tillfälle.

Har du varit med om att någon kommit dig ”för nära” i ett förhållande?

Michael Larsen – livscoach