Många av oss har lärt att vi kan komma långt i livet genom en stark vilja och att sätta upp tydliga mål. Det fungerar på en hel del områden, men långt ifrån alla – särskilt inte i kärlek och parrelationer.

Istället behöver vi praktisera motsatsen till det forcerade och kontrollerande: tillit som en av grundpelarna för attraktion och hållbara relationer. Och samtidigt är tilliten just det område där så många fått se sig själva gå ned för räkning.

Dessa smärtsamma erfarenheter har format mångas inställningar.

Attraktion och att vilja vara i någons närhet, är ingenting som går att forcera fram. Vem tycket att krampaktig dominans, förhör, ständiga övertalningsförsök, skuldbeläggande, intensiva logiska resonemang, väver behagliga relationsband?

Jag ser människor som lägger ned enorma känsloresurser på att försöka träffa någon att dela livet med, eller som till varje pris bestämt sig för att hålla ihop förhållandet. Oavsett kostnaden för hjärtat.

Resignation leder till ytterligare resignation. Rea ut din kraft och sanning, så kommer du att se dig själv som allt annat än en person med värde. Jag kan garantera att det inte leder dig dit där du vill vara.

Attraktion kan endast födas och bestå i en avslappnad och tillitsfull miljö. Stress, ilska, kontrollbehov, sura kommentarer, gränsöverskridningar etc. är säkra relationsdödare.

Autentisk styrka kommer till dig när du tar några steg tillbaka: inser att det inte går att styra över andras beslut och kärleken. Som någon sa:

”släpp taget, så kommer du att se vad som är menat att bestå i ditt liv.”

Tillit och givande av tillit är sensuellt.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Vill du prata med Michael – kontakt på michael@separation.se