Varför är du tillsammans med honom/henne? Varför är det ni? Varför väljer du den här relationen?

Stanna upp och känn på frågorna en liten stund. Rusa inte på med svaren. Vänta…

Är det du som fattar beslutet, eller är det kaos, spöken från förr, tillfälliga impulser, rädsla, trygghetsnarkomani etc. som avgör? Varför står du på den här platsen?

Jag ser den enastående relationskänslan/intelligensen i mina föräldrar och ett par vänner: de har valt, väljer och kommer att välja att ge och ta emot kärlek. Varje dag. De vet att allt annat slukar livsglöden.

Ser och hör personer genom mitt arbete som nöjer sig med alldeles för lite, trixar bort de djupa och genuina sanningarna. Bänder sönder sig själva för att passa in i någonting som de innerst inne vet är dödsdömt. Varför?

Vad är det absolut mest dyrbara i dina ögon? Vad vill du under inga som helst omständigheter slösa bort? För mig är det tiden, självrespekten, kärleken och att leva mitt livssyfte.

Genom att inte välja medvetet och emotionellt näringsrikt idag eller imorgon, kommer ögonen att sjunka in, linjerna runt munnen peka nedåt och orosveck i pannan ta plats. Allt blir grått och ensamhet skymmer sikten.

Vilka personer och händelser låter du få påverka kärleken till partnern? Finns det någonting som inte bör få finnas där mellan er? Vad?

Handling och vanor skapar känslor och tankar – liv formas. Det kan kännas ovant och skrämmande i början, men när vi slutar med destruktiv automatik, så börjar fantastiska saker att göra entré.

Vad väljer du?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Vill du prata med Michael – boka tid på michael@separation.se