Dolda relationsagendor, ett ego som tankar näring från partnern, behov som enbart handlar om att fylla tomrum och omedvetna inställningar:

”vi levererar till varandra så att det håller”

”jag ger för att du skall ge till mig!”

”Du är en person som gör att bilden av mig förbättras i omgivningens ögon.”

Ett förhållande som drivs likt ett företag. Det låter väldigt negativt, men du som brukar läsa mig vet att jag inte tror på sådana ”arrangemang.”

Visst önskar vi att få från en partner och relationer i allmänhet, men vad är vi vill ha och varför? Jag är säker på att majoriteten inte köper julklappar och födelsepresenter främst för att få någonting tillbaka, utan den tillfredsställande känslan i själva givandet. Se någon vi tycker om, överraskas och beröras.

Om vi har en cynisk och mörk världsbild/människosyn, är det precis de speglingar som livet kommer att ge oss. Det vi söker med de mentala ögonen kommer oundvikligen att presentera sig. Scanna, ta in och du kommer att utstråla.

Ta en dag och uppmärksamma alla bistra och sura ansikten. Eller leenden och livsgnistor. Du väljer var fokus skall ligga och var så säker: din inre värld kommer att färgas. Hur vill du röra dig genom livet?

Min bloggvän: skall vi ta en dag tillsammans där vi ger – bara för själva givandets skull? Vad kostar vänlighet? En komplimang? En välvillig blick och/eller kommentar/konversation?

Den unga kvinnan bakom kassan säger med ett leende: ”ha en fin dag!”

”Detsamma till dig!” svarar jag. Var det enbart professionell artighet? Vad spelar det för roll egentligen? Det gav en bra känsla och glöm aldrig en sak: även om det är en person som är på jobbet, så är hon/han en människa som påverkas oändligt mycket mer än vi tror.

Vi influerar varandra – och på vilket sätt, ligger i våra ansikten och tonlägen.

Det attraherar mig: ge för att ge. Generositet som smittar och sprider sig.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Vill du prata med Michael – kontakta michael@separation.se