tillit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Någon avgår, vi skiljer oss, vänner glider ifrån, samtalen är inte lika intressanta längre, barnen växer upp och börjar leva sina egna liv, människor i vår närhet lämnar det fysiska livet. Det som en gång var en seger blir idag till förlust.

Historien är fylld med exempel på hur människor firat en seger, dansat och varit berusade av lycka för att sedan tvingas känna verklighetens baksmälla. Nuet kan vara bedrägligt.

Vi sitter där med ensamheten, uppgivenheten, nostalgiklumpen i halsen och undrar vad som hände. Hundra procent säkra på att vi aldrig mer kommer återhämta oss och att livet är en Bergman film.

Det finns mer! Mycket mer.

Den tragiska scenen i filmen är inte allt. Människor reser sig ständigt, nya insikter tar plats, nya vårvindar sveper fram, vi blir förälskade, tuggummit under skorna lossnar, ett spänt självanklagande ansikte mjuknar, hopp väcks genom en film, musik, kloka ord och ett vänligt leende.

Omöjliga hinder raseras, vi flirtar med nya drömmar, vårt känslomässiga beroende till någon som är självupptagen och icke kärleksfull bryts, nya relationer byggs upp och vi känner ett nytt YES!! Djupt där inne.

Vi behöver påminna oss själva och varandra om att det finns oändligt mycket mer än ett nu som känns svårt. Jag har t.ex. mina största nederlag att tacka för ett nu som gör att jag kan tänka och känna större.

Vilka svåra stunder kan du med facit i hand se som något positivt, något som faktiskt gjorde ditt liv rikare?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare