IMG_0838

Jaga inte efter framgång, lycka och kärlek. Ju mer du jagar, desto större kommer du att missa målet. Målsättningar och drömmar är dubbeleggade, eftersom de lätt kan leda oss bort från det vi vill uppnå.

När vi håller FÖR hårt fast vid våra idéer om vad kärlek och framgång är och hur vi skall komma dit, glömmer vi en avgörande sak: Det är inte målet i sig vi skall fixera blicken vid, utan var befinner oss – här och nu. Om du någon gång sprungit i ojämn terräng vet du garanterat vad jag pratar om. En alldeles för låst blick långt fram, gör att vi inte ser var vi sätter ned fötterna och en fotstukning kommer som på beställning.

Istället handlar det om att låta FRAMGÅNG, LYCKA och KÄRLEK bli en konsekvens, inte ett mål i sig. När vi gör det vi tycker om, vet varför vi gör det vi gör och använder vår passion och kunskap på ett sådant sätt som tjänar andra, kommer det vi längtar efter av sig själv. När vi känner oss avslappnade och tillfredsställda, blir vi samtidigt kreativa och fokuserade.

Vi skall helst inte ens bry oss om det vi gör kommer att leda till målet eller ej, utan istället se till att vara uppmärksamma och närvarande. Det är oerhört kraftfullt att inte hålla FÖR hårt fast vid någonting.

Det finns en berättelse som jag tycker om och den handlar om en ung man som frågar sin Pappa: ”Hur skall hitta den perfekta kvinnan?” Pappan svarar: ”Bry dig inte om att hitta den perfekta kvinnan, utan se istället till att bli den perfekta kärleksfulla och omtänksamma mannen.”

Michael Larsen – livscoach