Naiv eller för misstänksam? Lyssna på psykets och kroppens signaler eller köra på i full fart i förälskelsefilen?

Flygplanet behöver två vingar för att kunna lyfta och hålla sig i luften. Du och jag behöver ett klarsynt intellekt och känslor som gör att vi kan njuta av utsikten ovan molnen.

När vi dejtar någon eller är i ett relativt nytt förhållande behöver vi få känna attraktionsruset inför någon, men vi behöver också ett medvetande som ser och förstår eventuella varningssignaler.

Ignorera inte de orange och röda varningslamporna på instrumentpanelen (din kropp och dina rationella tankar).

En tydlig varningssignal är du själv och ditt eget beteende. Kompromissar och går du med på sådant som du i normala fall aldrig skulle acceptera? Gör den sexuella attraktionen att du inte respekterar din kropps gränser? Övertalas du av någon eller av dig själv att du är hämmad och behöver släppa kontrollen?

Manipulation kommer i olika skepnader!

Är du för förstående gällande hennes eller hans förflutna? Gör din humanism dig tolerant gentemot sådant som du i vanliga fall aldrig skulle acceptera.

Förälskelse och attraktion kan göra oss ohälsosamt storsinta!

Kvinnan har en historia av att hjälpa sin mamma som led av psykisk ohälsa och en bror med särskilda behov, och när hon nu som vuxen möter mannen som tar ett glas för mycket under dejten, lyssnar hon inte till vad som är bekvämt för henne. Förståendemuskeln är vältränad!

Mannen känner att hon pratar väldigt mycket om sig själv under deras andra träff och visar egoistiska tendenser, men samtidigt känner han stark attraktion. Så han fortsätter att dejta henne. Den ena ”flygplansvingen” har satts ur spel.

Blunda aldrig för det som går emot dina grundvärderingar. Om du inte vet vilka det är, börja arbetet med att lära känna dig själv.

Var inte cynisk misstänksam p.g.a. tidigare relationssår. Ge människor som förtjänar det en chans. Ge dig själv möjligheter!

 Ikväll söndag klockan 21.00 håller jag webinariet ”Varningstecken i en dejt eller partner som du aldrig bör ignorera.” Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

 Michael Thor Larsen – relationscoach