”Det är dig som jag alltid har väntat på!”

”Nu förstår jag varför mitt liv fram tills idag har varit miserabelt. Det var för att vi skulle mötas! Jag hade så mycket att lära innan jag var värdig dig.”

”Vi är menade för varandra! Du och jag mot världen!”

Orden kommer från den som du tror eller trodde var representanten för ren kärlek.

Föreställ dig att du har varit singel/ensamstående under lång tid, eller lever/har levt i ett andefattigt förhållande under lång tid, och så kommer den vackra, verbala, inkännande och intuitiva personen – en kärlekslaser som är fullständigt koncentrerad på dig. Samhörigheten känns magisk och dina sinnen är hänförda av: ”hur kan han/hon känna mig så väl? Hur kan den här personen förstå och möta mig i min innersta längtan?”

Världen utanför er bubbla känns grå och nästan patetisk! Äntligen vet du vad kärlek är för någonting!

Men kanske, kanske finns det ett litet eko långt där inom dig; en röst som viskar: ”det här går fort. Kanske för fort och kanske borde vi slå ner på takten en aning.” Men så får du presenterna, upplevelserna eller höra orden som gör att du följer med på den romantiska åkturen som tar dig till paradiset.

Men paradiset är en tillfällig destination! Biljetten dit är dyr! Ytterst kostsam för din emotionella plånbok!

För en dag: känns blickarna efter den andra kvinnan/mannen på festen inte alls bekväma. Det känns som att den du är tillsammans med scannar av lite för mycket. Samtalet med den andra personen känns lite för förtroligt och intimt. Du kan inte riktigt ta på det, men ett obehag tar form i bröstkorgen.

Dina tankar: ”Ska jag säga något eller kommer jag att låta kontrollerande och svartsjuk?” Du avvisar instinkten inombords även om den inte vill släppa taget.

”Varför kommer det med jämna mellanrum meddelande till honom/henne mitt i natten?” Varför vågar du inte ifrågasätta det som händer och varför hittar du inte rösten att säga ifrån?

”Är det mig det är fel på? Är det mina gamla relationsspöken som ställer till det? Han/hon är ju egentligen helt underbar! Så fantastiskt begåvad! Jag är inte i närheten av hans/hennes intelligens, så felet ligger hos mig…”

”Varför kan jag inte bara slappna av?”

Du är eller har utsatts för fenomenet ”kärleksbombning” där du inledning/växelvis överöses med uppmärksamhet, bekräftelse, romantik och kärlek (i en ytterst förvanskad form). Syftet är ett enda: att få kontrollen över dig! Att göra dig flexibel inför det som komma ska: manipulation och att hämta emotionell energi från din person. Du ska helt enkelt inte ha tid att tänka och känna klart.

Den narcissistiska personligheten är fylld av ego men tom på genuin mänsklig substans och medkänsla, och behöver därför dig som näringskälla. Så länge som du dansar den för honom/henne den rätta dansen fungerar det. Så länge som du tvivlar på dig själv och din verklighetsuppfattning är allt bra för n-personen.

Genom att söka information om den narcissistiska och empatiska (du) dynamiken, fyller du på din mentala/emotionella kunskap så att du kan bryta dig loss och röra dig i riktning mot frihet. Din frihet! Om du har barn tillsammans med en n-person så behöver din dotter/son dig mer än någonsin. Det går att komma bort!

Att ha barn tillsammans med en narcissist – webinar ikväll torsdag den 25 juli klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach