Felicia och jag okt 2012

”En dag skall jag…” Vad är det för ”en dag” vi tänker på? Det är lätt att skjuta saker framför sig – alldeles för lätt. Det är ofta enklare att ta den säkra vägen och vänta på det ”rätta” tillfället. Tillfället kommer aldrig till dig – du behöver röra dig i riktning mot det.

Det är idag du skapar förutsättningarna. Vill du säga till dina föräldrar att du älskar dem, men tvekan infinner sig för att det ”känns konstigt”? Säg det ändå. Dina vänner behöver höra att de är betydelsefulla för dig.

Din partner behöver din bekräftelse idag – varje dag. Orden är viktiga, så uttala dem.

När dina barn vaknar på morgonen så säg till dem att de är det bästa som hänt dig. Har du inte träffat dem på ett tag? Ring dem nu och bestäm en dag och tid för att träffas! De behöver det, liksom du.

Har du länge velat göra vid det där rummet, men inte kommit till skott? När skall du sätta igång? Finns det en utbildning du gått och längtat efter att få påbörja? Sök info om den nu och skapa förutsättningarna för att komma in. Ja, du kanske behöver avsätta tid och energi för det. Är din längtan och vilja tillräckligt stark kommer du att klara det.

Vill du tycka om din kropp när du ser dig själv i spegeln? Börja röra på dig. Inte ”vid tillfälle”, utan idag. Men börja framför allt tycka om dig själv. ”Det är inte lätt säger du!” Nej, det är inte alltid så lätt. Det finns kanske bagage av självanklagelser och röster från det förgångna som talar högt i vår inre, men det betyder inte att det är för sent. Det är aldrig för sent att bli vän med dig själv.

När vi börjar agera på det vi vet är viktigt och hälsosamt för oss, ökar vi självrespekten och kärleken till den vi är. Det i sin tur leder till ytterligare positiva handlingar. Det här är din dag!

Vad kan du göra för dig själv en söndag som den här?

Michael Larsen – livscoach