Sweetheart

Bär på en klump i halsen. Det är inte en förkylning på gång, utan känslan över att min sjutonåriga dotter flyttar sextio mil härifrån. Vi har sagt hej då och i morgon bär det av för henne. En ny livsfas och det känns. Var inte lönt att försöka hålla tillbaka tårarna. Hoppas hon förstod att det var kärleksdroppar. Kom inte på att säga det då.

Det är ju som igår: när jag matade henne med vällingflaskan, inskolning på dagis, tröstade henne genom förlusten av den första förälskelsen. Jag tycker att det är svårt att ta till sig: förändringen hänger där som ett utropstecken. Påminnelsen om det icke konstanta. Förutom en sak: de oförstörbara banden – kärleken till sitt barn.

Påminner mig hela tiden om att detta är en viktig del i hennes utveckling. Att det kommer gå bra: fina vänner, lyhörd, kompetent personal och att hon har klokheten inom sig. Hon kommer ju hem varannan helg (påminnelse till själen).

Budkapet måste ha gått fram: självvärde först!

Livet består i enormt stor utsträckning av förändring och anpassning. Så kliniskt det låter när jag skriver så, men hittar inget bättre sätt att säga det på. Vi behöver vår kompass OCH flexibiliteten. Röra sig med mjuka rörelser.

För mig (och säkert även för dig), är det oundvikligt och avgörande att bara få låta känslan få finnas där. Utan att försöka ställa till rätta med optimistiska tankegångar: ”det kommer att bli bra. Det finns en mening i det här.” Det kloka får komma efter att vi smakat på känslorna.

Släppa taget om kontrollen och se tilliten i det inre.

Vill bara att min dotter skall få vara lycklig och att hon känner sig älskad av mig.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare