Minns kvinnans vänliga ord när jag för många år sedan var nyskild och handlade jordgubbar till mina döttrar och mig på midsommarafton: ”vilka vackra flickor du har! Du är en stolt pappa ser jag. Önskar er en skön midsommar!”

Det var ord som lyfte mig! Ord som gav näring! Så anspråkslöst men ändå avgörande. Meningar och ett leende som skänkte hopp i en alltför mörk tid.

Ni som har genomgått en skilsmässa vet precis vad jag pratar om. Förlusten av ett sammanhang, traditioner och en partner som inte längre finns där. Och i ensamheten kampen för att vara en bra och närvarande förälder.

När känslan av hopplöshet är alltför stark, är vänlighetens ansikte likt en mjuk hand mot pannan. Det är lätt att glömma att se varandra när vi navigerar mellan alla vardagsmåsten. Det mänskliga som gör oss mänskliga!

Vi vet inte vad hon eller han går igenom. Vi vet inte vilken inre kamp som kvinnan eller mannen i mataffären står mitt uppe i. Ofrivillig ensamhet och förlust av mening kan slå undan fötterna på nästan vem som helst.

Var den som skänker hopp. Var den som ser medmänniskan.

Jag önskar dig en skön midsommar oavsett var i livet du befinner dig. Allt värme och styrka till dig!

Michael Thor Larsen – relationscoach