”Du ser trött ut. Hur mår du egentligen?” (Kan vara fullständigt välment men även en metod för att får dig ur balans).

”Har du tid att prata en stund?” (Du får ett meddelande från någon som enbart hör av sig då de vill ha någonting från dig).

”Måste du alltid vara så himla känslig?”

”Det kanske är lika bra att vi gör slut!”

”Jag vet mer om dig än du vet om dig själv!”

Under en dag kommer du att möta en rad härskartekniker och försök till manipulation. Vissa kommer du att se igenom, medans andra går under radarn och gör dig osäker, tillmötesgående och fylld av skuldkänslor. Du kommer smickras i försök till att göra det som är viktigt för avsändaren genom de ”fantastiskt fina orden” och avledande gesterna.

Du kommer att möta den självutnämnda ”psykiatrikern” som kommer att sätta diagnos på dig. ”Förförerskan” och ”charmören” kommer att vädja till ditt behov av bekräftelse och sexuell attraktion. Den empatilösa ”byråkraten” kommer att ge dig massiva skuldkänslor för att du ”slarvat och inte förstår bättre”.

Minns tillbaka på mitt möte med ”den grandiosa visionäre löftesgivaren” – mannen som försäkrade att projektet var oslagbart och att jag var perfekt. Det var inledningsvis svårt att se igenom att empatin enbart var en social mask, men idag ser jag att det var en ovärderlig skola i psykopati och narcissism.

Manipulation och härskartekniker har som mål att göra oss tillmötesgående genom att aktivera knapparna inombords som består av rädsla och behovet av socialt erkännande: ”jag är kompetent och älskad. Det värsta jag vet är att bli avvisad och bortvald.”

Om du t.ex. straffas genom tystnad; så erkänn för dig själv hur det påverkar, samtidigt som du genomskådar syftet med tekniken: att försätta dig i ältandeläge: ”vad gjorde jag för fel?”

När vi grubblar är vi oftast väldigt lättmanövrerade och drivs av ängslighet istället för klarsynthet, vilket är precis vad härskaren vill.

Under kvällens webinar kommer jag att prata om hur du kan skydda dig mot manipulation och härskartekniker. Varmt välkommen klockan 21.00. Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach