Du undrar varför dejten eller partnern plötsligt drar sig undan, är otillgänglig och inte svarar i mobilen. För bara någon dag sedan hade ni det helt fantastiskt tillsammans och nu detta avstånd. Blodtrycket går upp av stressen och du gör nya försök till kontakt. Du förstår ingenting!

Kvinnan eller mannen kanske säger någonting i stil med: ”jag mår inte så bra och behöver vara själv i helgen.”

Ofta är det uppriktigt menat, men ibland handlar det om ”jag mår inte så bra” – manipulation, vilket är en metod som används av personen som inte vill få för många frågor. Som vill få dig att backa och gå in i ett bedrägligt ”det är ok”-tillstånd.

Hon eller han beter sig konstigt och misstänksamt p.g.a. ”förvirring, stress, för många tankar och känslor, behöver egentid” etc. när de egentligen är ute efter att ägna sig åt sina egna ”projekt!”

Jag vill verkligen betona att dåligt mående oftast är den egentliga orsaken till tillbakadragande. Men genom mitt arbete ser jag alltför ofta att de andra orsakerna. Bristande förmåga att se sig själv i spegeln kombinerat med konfliktskygghet. Så många människor som sårats av denna mix”!

En person som någorlunda väl känner sig själv kommunicerar öppet med dig! En partner som är mogen och har förmåga till att älska, är ärlig och vill dig väl i alla lägen. Det finns inga skenmanövrar och bortförklaringar.

För den som älskar finns inget: ”tajmingen är inte alls bra just nu. Jag måste bli klar med mitt ex först. Jag ska bara…”

”Jag mår inte så bra” kan komma från en genuin plats inom den andre, men även bero på skuldkänslor över att det pågår sådant som inte hör hemma i en relation. Därför vill de inte träffas!

Därför kommer jag tillbaka till det som jag så ofta nämner i mina texter: var tillsammans med den som har det här med självreflektion och handling i sig. Hon eller han sysslar inte med illusionistkonster!

Om du inte är tillräckligt attraherad, inte älskar henne/honom; var ärlig eftersom lögnen skadar så oändligt mycket djupare. Vet att många kämpar mot sina demoner och obehaget över att tvingas såra en annan människa, men att säga hur det ligger till är oändligt mycket mer omtänksamt än att slösa med någons dyrbara tid och sårbara hjärta.

Förändra ditt liv på trettio dagar – webinar söndagen den 10/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach