Jag var fast i det alldeles för djupt inkörda spåret under lång tid. Trodde, nej jag var övertygad om att mitt liv aldrig skulle bli bra igen efter skilsmässan, vilket fick mig att bete mig på ett sätt som stärkte bilden av mig själv som misslyckad. Sov för länge om morgnarna, tränade inte, skrev inte, hade önskedrömmar som medicin mot verkligheten och var deprimerad utan att erkänna det för mig själv. Jag var apatisk!

När självbilden är förvrängd beter vi oss på ett sätt som bekräftar denna bild. Vi lever upp till vem vi ser i spegeln. Jag kände mig misslyckad och skaffade därför ständigt ”kvitton” på att så var fallet.

Men så mötte jag människorna som fick mig att börja se den större bilden igen. Glömmer aldrig den svenska kvinnan i Thailand, som berättade att hon förlorat en stor del av sina arbetskollegor på bara några år i cancer. Samtliga under femtio! Nästa morgon tog jag på mig löparskorna och gjorde till vana att springa. Ett par dagar senare började jag skriva de första raderna på min blogg.

Mediterade över vad jag en gång läst i kyrkan i Prag. En mässingsplatta framför en hög med kranier och skelettdelar: ”en gång var vi som ni. En dag ska ni bli som vi.”

Min inre värld började förändras tack vare mina handlingar. Mina vanor förändrade det som hände i hjärnan. Varm luft fördes in under vingarna och jag fick bärkraft.

En vana kan förändra synen som du har på din egen person. Samla på intryck som får dig att känna syfte, mening och mål. Vi är här ett ytterst kort ögonblick, så lämna avtryck som får dem du möter på vägen att känna sig betydelsefulla.

Behandla dig själv som om du vore värdig även om du inte känner så. Det andra kommer senare!

Förändra ditt liv på trettio dagar – webinar ikväll söndag klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach