Förbiseende av detaljer har slagit ut rymdfarkoster, bilar, startat krig, vält företag och förångat drömmar. Lösa millimeterskruvar har släckt människoliv.

En slapp inställning när det gäller att se de ”små” sakerna sänker även parrelationer. I massor!

Jag menar inte att vi skall vara neurotiskt kontrollerande och på helspänn i våra parrelationer av rädsla för att göra misstag. Men vi behöver bli bättre på att stanna upp och se oss själva och våra relationer utifrån. Hemmablindhet är en förhållandekross.

Känner hon/han sig sedd och bekräftad av dig (ja, vi män behöver det med)?

När vi rusar in i försvar, intellektualiserande och skarpa kommentarer gällande det som jag och andra skriver i ämnet, har vi redan från början skjutit oss själva i foten.

Kvinnan/mannen vid din sida vill ha din närvaro och självreflektion. Självkännedom skänker trygghet. Du är ditt eget livsinstrument – hur kan vi navigera rätt om vi inte känner den egna personen?

Närvaro betyder att lyssna utan att vilja leverera smarta lösningar. Att lägga irritation och frustration åt sidan, bara för att vi inte omedelbart förstår. Minnas det som är av verklig betydelse i hennes/hans värld.

Vi kan rycka på axlarna åt alla hennes/hans funderingar, försök att bli förstådd, frågor, testande….

Om jag skulle ge ett enda råd: få aldrig henne/honom att känna sig ensam med dig i sitt sällskap. Aldrig någonsin! Du förhindrar det bl.a. genom att vara avslappnat uppmärksam på detaljerna: minns du vad som berörde henne/honom i förra veckan? Vilka minnen ligger närmast hennes/hans hjärta? Vilka romantiska hintar har du fått? Vad förskönar världen hon/han lever i? Vad lindrar stress och skänker lugn?

Att välja en partner som är bra för dig – webinar torsdagen den 14/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach