”För mig är hon perfekt även i sitt icke perfekta. Jag älskar henne för den hon är. Tidigare hade jag en idealbild gällande hur jag ville och önskade att en kvinna skulle vara. Försökte ändra på det som inte passade in på min egobild. Jag tjatade och styrde. Allt det där är borta, eftersom jag börjat se mina mönster och acceptera mig själv.”

Det är en av de skönaste upplevelser vi kan ha som människor: att känna sig älskad för personen vi är. Inga dolda agendor, ”jag skall älska dig om…” En partner som ser vår personlighet som ett renoveringsprojekt….En accessoar att visa upp för världen i syfte att höja den egna sociala statusen. Utan istället: ett skönt vilande i varandras sällskap – oslagbart!

När jag skriver om hur vi bör vara mot varandra i relationer: se, lyssna och bekräfta, handlar det inte om perfektion eller checklistor vi skall ha stenkoll på. Nej! Det är påminnelser, tankar, idéer, förslag…Det är ok att inte göra allt rätt (inte poängen) – utan att kunna ge och ta emot kärlek från platsen vi befinner oss på i livet. Att gå från omedvetet till medvetet. Från bristfällig närvaro till uppmärksam sådan. Skala bort allt sådant som skymmer sikten.

Din partner och andra vill må bra i ditt sällskap. Liksom du i deras. Och ditt eget.

Vad är kärlek enligt dig? Hur ser det ut i handling? Vilka hinder behöver du lyfta bort?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata med någon? Kontakta michael@separation.se