Hon eller han är en mästare på att leva upp till och spegla din djupaste längtan efter passion, lyhördhet, inkännande, klarsynthet, samhörighet och förståelse. Världsvant och säkert kliver personen in i ett rum; beundras av många för sitt självförtroende, sociala kompetens, förmågan att få andra att känna sig sedda och utvalda. Många dras till den här kvinnan eller mannens karisma, verbala färdigheter och intellektuella skärpa.

Efter en kort tid in i ert dejtande eller förhållande tänker du: ”det är helt fantastiskt att hon/han vill vara tillsammans med mig. Jag är sedd av en underbar människa! Wow!”

Du dras in i ett rus av äventyr, intressanta människor, resor, exklusiva miljöer och oändliga möjligheter (så ser den första tiden tillsammans med en narcissist ut). Som kvinna känner du dig ofta väldigt feminin och omhändertagen av den manlige n-personen. Som man känner du dig bekräftad för din maskulina energi, stryka, finstämda känslighet och handlingskraft. Eller för du helt enkelt bara är du! Så förföriskt!

”Äntligen har jag träffat min själsfrände! Äntligen någon som verkligen förstår mig!”

Tempot som för dig in i det här förhållandet är oftast högt och det känns som om du inte riktigt hänger med. ”Men vad gör det? Man lever bara en gång och varför mista en sådan oslagbar person för lite tveksamhet?”

Men så kommer den oundvikliga dagen. Dagen då du får höra att ”du kan bättre. Är värd bättre vänner än dem du har. Varför du nöjer dig med området som du bor i eller varför du inte har ett jobb med högre status…” Budskapen som ges till dig är många och osäkerhet gällande dina tidigare livsval tar form i tankarna.

Och så nästa nivå när det gäller att få dig att tvivla på dig själv: ”det har jag aldrig sagt! Du borde gå och prata med någon och jobba med ditt dåliga självförtroende. Du är alldeles för känslig och kan inte ta kritik!”

Du känner dig osäker och tar i lite extra för att leva upp till n-personens förväntningar. Du vill ju inte mista det här pulserande livsruset! Hon eller kan kan ju få vem som helst!

Det är omöjligt att i längden tillfredsställa en n-person. Fullständigt omöjligt! Du kommer att brytas ner i din kamp för att känna dig älskad. Det går aldrig att få kärlek från en person som saknar förmåga till empati och som enbart ser till sina egoistiska behov.

Ditt värde som person är inte beroende av vad hon eller han tycker om dig!

Lär dig härskarteknikerna som n-personen använder sig utav, så att du kan skydda ditt jag från dessa emotionella vampyrer.

Den destruktiva bindningen mellan en empatisk person och en narcissist – webinar ikväll torsdag den 7/5 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach