Coronapandemin kommer från ett virus som skrämmer många, dödar människor, sänker företag och drömmar, stänger länder, omkullkastar planer, ger dem som är öppna för konspirationsteorier enorma energipåslag och får andra att rycka på axlarna.

Känner ett flertal personer som arbetar inom vården; dessa hjältar som arbetar i det tysta och ser sådant som vi andra är förskonade från. Om det är någonting som vi kan lära från dem och situationen i sin helhet; så är det ödmjukhet över att allt som vi tar för givet kan plockas bort i ett ögonblick.

Jag hade ett väldigt fint samtal med min dotter igår, då jag poängterade vikten av att ha en plan och göra upp delmål för att förverkliga den, eftersom det annars ligger nära till hands att bli desillusionerad.

Du och jag behöver en plan för den här dagen: hur ska vi ta hand om våra kroppar genom vad vi äter, rörelse och vilka miljöer vi exponerar oss för. Hur kan vi stärka oss mentalt genom det vi läser? Finns det böcker som bara står där i bokhyllan, ord som aldrig nått fram till dig och som har potentialen att omvandlas till handling? Ord kan förändra liv!

Tristess är en enastående lärare om vi lyssnar till henne/honom, eftersom den sätter ljuset på var vi har våra flyktbeteenden; genom slötittande i mobilen, filmer som enbart har till syfte att döva sinnena, meningslösa samtal med människor som inte ger någonting, rastlöst irrande, känslodrama, träning som bryter ner mer än det bygger upp, upptagenhet och alldeles för stort fokus på en person som egentligen inte ger dig någonting annat är frustration och ett utmärglat självförtroende.

Pandemin är en väckarklocka som påminner oss om vår egen dödlighet och frågar: ”vad gör du med tiden som du har getts?”

Naturen är fullständigt likgiltig inför rationaliseringar och bortförklaringar! Den belönar oss när vi använder timmarna, dagarna, veckorna, månaderna och åren på ett sätt som är gott för andra och oss själv.

Vi kan lämna fantastiska minnen efter oss; i hjärtan hos dem som vi hade nära och mötte på vägen. Eller så vill barnen, familjen, vännerna, kollegorna… så snabbt som möjligt glömma oss. Allt handlar om hur vi betedde oss! Tillförde eller tog vi? Vi har ett val!

Sökande och ansökan till en utbildning, en bok, blogg, föreläsning, webinar, ett mänskligt möte, samtal, uppmärksamhet, fokus, förmågan att påbörja och avsluta projekt, hantera frustration och motgångar, bär på fröet över hur våra liv kommer att se ut.

Gör någonting idag och imorgon som din framtid kommer att tacka dig för.

Att ha barn tillsammans med en narcissist – webinar tisdagen den 12/5 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach