trappa

Känner du också igen de korta stunderna, de som för bara några sekunder kan sprida ringar av fullständigt lugn på din känslokälla? Du inser att du sparkat, sprattlat, skrikit och ”försökt” från positioner av desperation. Demaskerat rädsla och otillräcklighet med kraftfulla uttryck. Drunkna i känslorna eller likt ett teflonhölje inte ens kännas vid dem. Blockera alla impulser som har med djupare eftertanke och inkänning att göra. Snabbt, snabbt, snabbt…

Många – och jag menar verkligen många, ägnar sina liv åt att försöka komma undan. Inte nödvändigtvis på det extrema sätt som mannen jag möter: ”det här vrålåket räddade mitt liv för två år sedan. Alternativet hade varit en takbjälke, ett rep och den dyraste whiskeyn. Självförtroende går verkligen att köpa! Rena kvinnomagneten!”

”Not!” tänker jag för mig själv: ”Och om den togs ifrån dig?”

I natt drömde jag att mitt livsbatteri låg på under 50 %. Titta på smart phonen och tänk! Det var inte på något sätt skrämmande, utan dyrbar en gåva. En laserstråle av koncentration på det riktigt betydelsefulla.

Vi lägger alltför mycket krut på att lura oss själva, andra, rationalisera, projicera… Det ligger så oerhört djupt inom oss: önskan, nej kraftfulla ivern att bli omtyckta, respekterade, sedda, förstådda, älskade…

Vi behöver gå och möta oss själva så att vi kan möta varandra. I tystnaden kan vi lyssna till sanningarna i hjärtat. Din egen eller en annans.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare