söndagmorgonAllt blir tyst i bröstkorgen inne på det något morgonstökiga kaféet där jag sitter och skriver. Ett rus av kraft och lugn rör sig i en spiralformad rörelse längs med ryggraden. Det var länge sedan och jag tar tacksamt emot.

Minns i detalj hur jag vaknade upp den här morgonen: drömmen som visar ett gigantiskt stort och vackert fält som just plogats färdigt. De första solstrålarna dränker marken i glitter. Frön som likt dyrbara skatter kastas i den öppna jorden.

Ser min pappas tydligt fårade hand när han tar tag i min, drar mig ur sängen och med en kyss på pannan: ”det här är din dag. Jag vill att du griper den och maler fram det allra bästa du kan. Jag älskar dig!”

Så oändligt mycket mer än drömbilder: insikter som likt spjut genomborrar marken framför mina fötter. Rösten på insidan talar: ”ha alltid dina vapen nära – din integritet, sanning, värderingar, mål, okuvliga riktning och vilja. Älska med hela hjärtat, men stå samtidigt stadigt innanför det som är dina gränser.

Vad vill du se och känna i hjärtat en lördag som denna?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare