relationer

Det finns ett stort problem i många relationer, och det är att vi inte vet vad vi tänker, känner och vill. Vi känner partnern och oss själva – tror vi.

Vi är övertygade om att vi är individer med KOLL. Visst är vi i mångt och mycket medvetna, men minst lika ofta är det andra krafter som influerar och styr våra beteenden. Du frågar din partner eller hon/han dig: “är det något som är fel? Du verkar lite frånvarande.” Svaret blir inte sällan: “jag vet inte” eller “nä, det är ingen fara.”

Hur skall du kunna beställa från menyn på en restaurang om du inte har en aning om vad för slags mat du tycker om. Kött, fisk, soppa eller vegetariskt? Vitt, rött, mousserande, rosé eller alkoholfritt? Ingen aning! Så ser det ut i våra innersta vrår – något känns, men vet inte vad och varför.

Hur skall vi kunna ge och ta emot i ett förhållande om vi inte känner vår egen smakriktning av drömmar, rädslor, mening, längtan, behov och mål? Hur skall vi ha möjlighet att känna personen bredvid om hon eller han inte ens känner sig själv?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare