Jag hör dem några bord bort: samtalen om 2015. Männen och kvinnorna som säger att det varit ett ”mellanår”. Några uttrycker att det inte riktigt blivit som de tänkt sig. Att ”tiden bara farit förbi”. Någon nämner en ”helt fantastisk resa!”

Vad är ett bra år? Vad innehåller dagar som är marinerade med glädje, nyfikenhet, kreativitet, kärlek…?

Händer saker bara eller är vi medspelare? Är vi en del av händelseförloppet? Åskådare eller aktiva deltagare?

Befann mig på ett tåg för en tid sedan, då en fruktansvärt otrevlig och gränsöverskridande man satte igång och provocerade en kvinna med kränkande ord och gester. Tänkte snabbt tanken: ”hur kommer jag känna mig om jag väljer att inte kliva emellan? Valet var inte svårt och mannen var snart av på nästa station.

Det jag vill ha sagt, är att vi kan välja: om vi är med och påverkar eller inte. Om vi gömmer oss eller kliver fram.

Våra roller är olika, men det är helt upp till oss vad vi gör med dagarna. Relationen till personen du kan du påverka.

Vad fyllde du dagarna med? Vilka planer genomförde du? Vilka människor mötte du? Vad/vem påverkade dig mest? Vad  berördes du  utav? Vem vill du vara under året som väntar?

Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År min fina bloggvän!

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare