Det går inte undvika att lägga märke till paret i butiken; det är uppenbart hur förälskade de är. Uppslukade av varandras närvaro. Ser hur omgivningen smittas av gnistan de utstrålar. Oerhört vackert att se och samtidigt en påminnelse till dem som tar varandra för givet.

Frågan är viktig: hur känner sig min partner med mig nära? Kan hon/han slappna av och vara sig själv? Och om du är singel: hur skulle du vilja att en annan mådde med dig vid sin sida?

Något av det bästa vi kan göra för den vi delar tiden med, är att se och bekräfta det bästa i dem. Att lyfta fram det enastående de kanske inte kan se i sig själva. Vår attityd är allt!

Säger det igen: det bästa vi kan göra för alla former av relationer, är att se till att må bra i den egna personen. Om du vet med dig att det finns sådant som inte är hälsosamt för dig och kvinnan/mannen vid din sida, så gör det absolut nödvändiga: förändra! Inga bortförklaringar och överslätande. Kärleken vill väl. Vill dig själv väl så att du kan ge ditt bästa jag.

Hur pratar du med henne/honom? Vilket är ditt tonläge? Hur är dina beröringar? Känner hon/han sig riktigt respekterad och värdefull? Kan du höra det som ligger bortom orden?

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare

Behöver du prata? Kontakta michael@separation.se