Det stjäl så enormt mycket energi att behöva kämpa med sina känslor i ett förhållande. Vi oroar oss för hur partnern ska reagera och gör anpassning och smidighet till våra närmaste vänner. Vårt självförtroende är under ständig attack!

Vi lär oss att säga rätt saker vid rätt tidpunkt. Vi ser till att det inte ligger saker framme i hemmet som kan få det att tippa över. Vi undviker att bjuda hem vänner och familjemedlemmar, som när de har gått hem efter en middag, leder till klagomål från partnern sida. Vi orkar helt inte med de sura kommentarerna och dåliga recensionerna kring varför hon/han sa, gjorde och är som de är, när huset tömts på folk.

I det icke hälsosamma förhållandet ligger vi ständigt på minus. Vi kan aldrig eller endast under korta stunder, slappna av. Allt handlar om att försöka balansera partnern som går runt med kronisk irritation, ständigt ska uttala sina ”sanningar” och har åsikter om allt och alla.

Finns det någonting mer oattraktivt än en partner som med sin logiska besserwisser argumentation hela tiden ska bevisa hur rätt de har? Som aldrig bara kan lyssna, utan alltid står på tårna för att kontra?

Tänk att ligga där i sängen om nätterna och undra varför vi tillåter oss att bli behandlade som vi gör! Att försöka få den känslomässiga analfabeten att lyssna och reflektera. År efter år! Linjerna runt munnen blir allt fler och synligare p.g.a. det som vi tvingats hålla tillbaka. Det vi aldrig uttalar!

Men det behöver inte vara så! Det finns hälsosamma människor som vet hur man behandlar sin partner. Det finns personer som vet hur man lyssnar och uttrycker sig på ett sätt som skapar lugn och tillit.

I den hälsosamma tvåsamheten:

  • Lyssnas det utan himlande ögon. Ja, lyssnandets sköna vindar!
  • Behöver du inte oroa dig för vad den där mannen eller kvinnan gör på hans/hennes Facebooksida.
  • Respekteras du för den du är och kan utan rädsla uttrycka det som ligger nära ditt hjärta.
  • Kan ni prata om det som oroar utan att locket läggs på.
  • Är andetagen avslappnade och du behöver aldrig ha ångest kring vad som sker då partnern är bortrest.
  • Känner du en varm glädje i bröstkorgen utan att det måste finnas en direkt anledning. Förutom att du kan vara den du är!
  • Kan du vara ”tråkig” och låg utan att ständigt överösas med ”goda råd” och korrigerande uttalande.
  • Ser du en partner som är stolt över dig och ler mot dig i rummet bland andra människor.
  • Kan ni vara på egen hand utan att panik rispar på den emotionella dörren.

Stå upp mot manipulation & härskartekniker – webinar torsdagen den 19 augusti klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach