Bjärred

Du kan fråga vem som helst: tonåring, vuxen, högutbildad eller ej, man eller kvinna: ett brustet hjärta gör ont! Den i så vanliga fall stabila personen kan slås ut av och bete på det mest märkliga sätt när kärlekssorgen slagit till. De flesta av oss har stått där smärtsamt avklädda inför livet.

Förhållanden tar slut och vi frågar oss: ”Hur skall jag orka? Kommer jag att kunna träffa någon igen?”

Vi vill ha lösningar som tar bort det onda och söker alla möjliga vägar för att kunna komma vidare: ut på en dejtingsajt, träna som besatt, prata, prata, prata med en vän, resa bort, shoppa etc. Vi gör vad vi kan för att bygga en barriär mellan oss själva och känslorna. Tempot är högt och en del experter lovar oss snabba lösningar!

En tanke:

Handlar det främst om att komma över någon? Måste vi alltid distrahera oss bort från att känna? Läkning av fysiska sår tar tid. Detsamma gäller för känslomässiga sår. Fråga bonden som sått sina frön om det går att skynda på processen så att det går att skörda snabbare.

Du behöver inte komma över ditt ex! Acceptera istället att livet innehåller både medgång OCH motgång. I acceptansen av detta ger du utrymme åt tiden att jobba för dig. Vi är så individualistiskt programmerade att lockas att tro att vi har full kontroll och när vi upptäcker att så inte är fallet, rasar världar.

Vad sägs om att istället för at försöka komma över någon och kämpa dig bort från, börjar röra dig i riktning mot något? Du behöver inte komma över några känslor, utan börja titta på dig själv och vad som är ditt mest riktiga och sanna jag. Vad tycker du i djupet av dig själv mest om att göra? Vem vill du vara om sex månader från nu? Om inga svar kommer upp, så ge dig själv tid. Allt är en process. Sök lugnet.

Självkännedom gör att du aldrig lägger ut ditt värde på rea. Du blir oberoende av andras åsikter om dig eftersom du vet VEM DU ÄR.

Michael Larsen – livscoach