Nyss fyllda arton och just fått mitt körkort när min pappa sa till mig: ”när du är ute och kör på en landsväg och det är mörkt, regnigt, dimmigt, se till att ha koll på stolparna och den vita linjen/strecken till höger om dig. Den hindrar dig från att köra av vägen. Den håller dig på banan!”

Det finns en annan vit linje som är så mycket mer än det som är målat i vägkanten – den pratade pappa ofta om: vår inre GPS – våra värderingar, inte åsikter och tyckande, utan det som sitter djupt i ditt sinne och kropp. Riktningen, vägen och höjden där framme som är din. Andra kan försöka distrahera, så tvivel, kritisera och analysera dig, men kom alltid ihåg din vägmarkering. Ditt mest sanna och äkta jag!

Det är så oerhört lätt att lockas ut i bruset av dem som vill att du ska bli osäker på besluten som du är på väg att fatta eller redan har fattat. Då regnet piskar och snön skymmer sikten, håll fokus på dina värderingar.

Vilka är dina inre pelare som håller uppe katedralens tak? Hur låter din okuvliga röst? Vem är du när du är som mest genuin?

”Varför blir jag den jag blir i mina relationer?” Ett webinar om anknytningsteori. Du är varmt välkommen på tisdag den 26/9 klockan 21.00. Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach