Separation och helt olika världar

//Separation och helt olika världar

Separation och helt olika världar

När jag läser era kommentarer och mail, ser jag hur olika våra emotionella världar kan se ut. För någon som varit känslomässigt färdig i relationen under lång tid, kan det från sidolinjen verka som om hon/han har enormt bråttom att komma vidare. Det hela upplevs som iskallt ur den lämnades perspektiv.

Kvinnan eller mannen som avslutar tycker att försäljningen av den gemensamma bostaden går plågsamt långsamt. Den andre att allt sker i en rasande fart. Helt olika tidstolkningar!

Det är en enormt tuff utmaning att försöka hämta in det som partnern gått runt och känt på i månader eller år. Ett berg av känslor att bestiga. En är nedstämd/ledsen över att behöva såra. Den andre över att tvingas se en distanserad ”främling” i ögonen. Lättnad och förkrossad på varsin sida. I den här brytpunkten uppstår ofta konflikter.

Motiven till varför människor går ”snabbt” in i nya förhållanden varierar: för några är det bekvämlighet, trygghet, krockkuddar mot ensamhet, eller förälskelse och kärlek.

Kvinnan berättar: ”jag ser det inte som att jag gått in i min nya relation för snabbt. Ytligt sett kan det se ut så, men jag hade redan lämnat min f.d. man på ett känslomässigt plan redan för fyra år sedan.”

En man berättar: ”jag erkänner: står inte ut med ensamhet. Måste få känna mig älskad och behövd av någon. Hon tycker att jag är ett svin som gick in i det nya så tidigt. Mina känslor är som de är. Önskar att jag kunde bättre!”

Smärta försvinner inte bara för att vi har den förnuftsmässiga förståelsen av det som sker. Intryck, tankar och känslor behöver sorteras och ältas innan vi vända om och ta stegen som för oss vidare mot nya värmande uppåtvindar. Det är få av oss som har en magisk on/off knapp.

Gaslighting (gasljus) och det psykologiska nervgiftet som förlamar oss – webinar onsdagen den 21/7 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach

By |2021-07-17T17:01:29+02:00juli 17, 2021|Blogg|1 Comment

One Comment

  1. Theres 18 juli, 2021 at 11:26 - Reply

    Jag köper helt att känslor kan dala och man kan ha ”lämnat” på det emotionella planet långt innan man drar och då varit otrogen och träffat en ny bakom ryggen eller blivit förälskad väldigt fort. Men en narcissist ger dubbla budskap tills den säkrat den nya. Mitt ex sa både att hon älskade mig, jag var hennes soulmate, vi skulle starta om igen som familj osv. Hela vägen in tills dagen hon packade ihop sina saker var hon kramfull osv. Uttryckte känslor mm men att hon behövde lite tid för sig själv. När det sedan visade sig att där stod någon ny. Och då hade jag ändå frågat henne dagen innan hon flyttade om det fanns någon ny. Till svar får jag ”nej det finns ingen ny” ”jag behöver bara tid själv”. Helt stirrandes i mina ögon kunde hon säga detta. Nej det är och kommer aldrig vara ok och jag kommer aldrig att förlåta henne för hur hon har manipulerat och utsatt mig och våra barn. Som har resulterat i att ena sonen fått magkatarr. Han är 7 år. Pga hennes partnerbyten 2 ggr med mig mellan. Sen 3 flyttar. Och en skolplacering som ryckte barnen från sin trygghet pga ett haveri som passade exet bättre då det var närmre henne. Nej jag kommer aldrig förlåta henne bara förlåta mig själv som älskat, brytt mig om en illusion som aldrig funnits. De är parasiter rakt av!

Leave A Comment

X