kärlek, relationer

 

 

 

 

 

 

 

För några år sedan såg jag en dokumentär om Mick Jagger som fascinerade mig. Han är ett levande bevis på hur många människor blir sundare med åren – drogerna och det extrema festande tillhörde det förflutna. Nu var det andra saker som gällde. Det framställdes inte på präktigt och moraliserande sätt, utan som en naturlig utveckling för en person som tog hem allt fler insikter.

Mr Jagger berättade att han alltid har med sin en liten anteckningsbok, vart han än går för att kunna skriva ned textrader till en låt, en insikt och annat av betydelse. Kreativ inspiration är färskvara som kan vara över på några sekunder. Ögonblick som snabbt upphör att existera och aldrig få se dagens ljus om inte vi finns där med vår uppmärksamhet.

Tog till mig idén och har nu ofta med mig papper och penna (får inte samma känsla i smartphone eller datorn).

Under tuffare perioder kan jag varmt rekommendera skrivandet som ett sätt att ventilera känslor. Fram med det du bär på: frustrationen, drömmarna, ilskan, längtan, rädslan, hoppet etc. Inte som material att skicka till någon eller med målet att bli till storverk, utan för känslan efteråt. Det svåra som vi får ut, utanför oss själva tappar inte sällan sin dramatiska kraft och vi kan se från mer än en vinkel.

Önskar dig en skön dag min bloggvän.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare