En kvinna öppnar med starka skuldkänslor och desperation sin mans mobiltelefon, där hon upptäcker texter och bilder som hon för allt i världen hade velat slippa se.

En man får på sin födelsedag höra av kvinnan som han älskar över allt inte längre har ”de rätta känslorna för honom. Han var fullständigt oförberedd.

En kvinna har tappat hoppet om att träffa en bra man då dejterna som hon har varit på, saknar kommunikativ och emotionell begåvning. Hon är uppgiven: ”var finns de normala männen?”

Jag vet att du vet: människor kan såra oss. Människor kan gå sin väg utan att vi förstår vad som händer. Det som vi var övertygade om var kärlek, var istället en imitation eller något som dog ut längsmed vägen. Hon eller han var kanske helt underbar i början av relationen, men sedan kom personens vanliga relationsmönster upp till ytan, och en fortsättning blev omöjlig.

Frånvarande, Peter Pan män, kicksökare, ta för dig för givet personligheter, kommunikativt obegåvade, självupptagna kvinnor och män kommer att såra oss. Risken för besvikelse finns där, men det finns fler avsnitt. Vackra sådana!

Du kan skydda dig genom att inte enbart låta attraktion och passion styra dina beslut. Eller att ha någon vid din sida för att till varje pris hålla ensamhet borta.

Låt alltid självmedkänslan få vara med (”är jag snäll mot mig själv genom att vara i det här förhållandet?)

Finns det någonting som du kan göra för att minska risken för att bli sårad under en dejtingfas eller i ett förhållande? Ger du ifrån dig din kraft i hopp om att bli älskad? Försöker du alltför hårt när du istället borde släppa taget? Eller flyr du när du borde stanna kvar?

Det älskande hjärtat är sårbart och vi kan inte komma undan den naturlagen. En partner kan göra dig besviken och uppgiven. Låt inte osund misstänksamhet, bitterhet och cynism få äta upp ditt hopp om kärleken.

Det finns enastående kvinnor och män där ute. Det finns de som kan ta emot och ge kärlek. Se till så att du är en av dem.

Ambivalent anknytning & tvärtommetoden – webinar onsdagen den 25 maj klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Thor Larsen – relationscoach