dagen

Hur många av oss vet egentligen vad kärlek är? Och om vi tror oss veta – hur visar vi den i så fall genom ord och handling? Genom den du är.

En teoretisk, kanske t.o.m. intuitiv känsla av vad det innebär att älska någon. Men ändå kör många rakt in i vägräcket med en krockudde som avslut i ansiktet. Vi som hade bestämt oss för att inte upprepa misstagen från förr!

Hur är vi i våra parförhållanden; förutom genom något vi kopierat rakt av från uppväxten, smarta råd på nätet, snygga ljussättningar i något romantiskt drama…?

Hur kan vi älska utan att kväva någon med vårt bagage? Att svälta någons drömmar med avstånd, vardags ta för givet, trötta blickar som i bästa fall signalerar: ”ha en bra dag!”

Det bästa du kan göra för kvinnan du är övertygad om att du älskar, är att inte ta henne för givet – aldrig någonsin! Din närvaro är koden som öppnar till det som är större.

Prata med henne: vad längtar din kvinna efter? Var ligger hennes rädslor? Och hur möter du dem?

Kan du backa när det är nödvändigt? Tar du steget framåt när hon behöver dig? Stå kvar i det som är.

Att vara på ett sätt som gör att hon känner sig fri med dig nära, är det största du kan göra.

Men hur gör vi?

Genom att upptäcka hungern här inne – i dig själv – glöden som tänder liv. Det avdomnade har ingenting att ge! Gör vad som behöver göras. Spaden står vid sidan om – gräv och skyffla bort det som håller dig fången i de automatiska föreställningarna och beteendena.

Berget står där i sin självklarhet. Det flyttar sig inte bara för att regn, stormar, hagel, stekande sol och snöoväder drar in. Berget kliver inte åt sidan, tränger sig aldrig på, eller anklagar väderleken för dess skiftningar.

Michael Larsen – relationscoach och mental tränare