Fick frågan om jag tror att det finns en solumate – själsfrände, twinflame, andedual, eller vad vi nu väljer att kalla det. Jag är ingen expert på de olika benämningarna, men jag tror helt säkert att det finns en match, som kommer att plocka fram fantastiska sidor inom oss. Och…!

Och som till det yttersta utmanar vår självbild, skuggsidor (delar av oss som vi hels inte vill kännas vid, eftersom de strider mot personen vi vill uppfattas som). En nära relation provocerar våra anknytningsmönster och får negativa upplevelser från tidigare relationer att spilla över i nuet.

Någon kan t.ex. vara väldigt identifierad med en väldigt romantisk sida av sig själv. Visst är det skönt att njuta av en romantisk komedi på Netflix, men i den här verkligheten spelas filmen som vi sett hundratals gånger (våra beteenden) i tvåsamheten. Varför kan vi inte bara bryta mönster som blockerar kärleken från att få ta plats i våra liv? Hur svårt kan det vara?

En tvillingsjäl, som jag ser det, är den som det finns ett större syfte tillsammans med. Det finns en kemi utöver det vanliga! Och det finns trubbiga kanter som ni slipar ner i varandra genom att vara tillsammans. Skulle beskriva det som att komma till det där fantastiska resmålet, där det ”bara” stämmer. Transporten dit var ”kanske lite” omständlig, men väl framme får ordet hemma en helt ny innebörd.

Jag försöker inte romantisera; förhållanden innebär också arbete med motgångar, frustration och ibland ångest när gamla sår rivs upp p.g.a. närheten till en annan människa.

Kärleksrelationer är en kreativ process. Vill likna det vid att tex. skriva en bok, göra en film (omtagningar och manus som måste justeras). Men viljan att få fram det färdiga resultatet finns där, även om det emellanåt känns tufft (därför att smärta också är en del av livet). Vi skapar verkligheter genom vad vi starkt tror på, så underskatta aldrig vision i kombination med handling.

Hur kan jag våga lita på någon igen? Webinar den 28/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Stockholm – konsultationer för par och enskilda 30 november – 1 december. Boka tid via sms 0761 81 48 88 eller maila michael@separation.se

Michael Larsen – relationscoach