lätta steg

Jag förundras ofta över hur olika möten med människor kan se ut. För en tid sedan stötte jag ihop med en gammal vän som jag inte sett på många år. Vi tog en fika tillsammans och efter bara några minuter började jag känna mig rastlös och fick lust att göra någonting helt annat. Förstod ganska snart varför: allt kretsade kring honom. Inga frågor om hur jag mådde och vad som hände i mitt liv. Det var som att han badade i tankarna om sig själv. Efteråt kände jag mig ganska tömd på energi. Inga fler fikastunder där.

Någon vecka senare tog jag en lunch med en god vän – en helt annan upplevelse där positiv energi flödade. Det fanns skratt, allvar, djup, lättsamhet, men även tyngre ämnen som dock inte var dränerande. Ge och ta låg i luften. Efter den lunchen kände jag tacksamhet och en sprudlande kraft.

Det är slående vad en timme eller två kan göra med en, beroende på vilka människor vi träffar. Efter ett bra möte är fotstegen lätta.

Är du bra på att ha energipåfyllande människor omkring dig? Hur tycker du att vi skall kommunicera till en bekant/vän som har en alltför negativ (inte att förväxla med att vara i en kris eller svacka) livsinställning?

Michael Larsen – livscoach