lagen om relationer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Det här beslutet har jag burit runt på länge… jag minns inte ens när vi hade sex senast… jag tror egentligen aldrig att han riktigt sett mig… vi är som främlingar för varandra… ”

Det kommer inte över en natt, utan har malt på under långt tid – ensamheten, bristen på bekräftelse och den känslomässiga torftigheten. Suckarna och tårarna i tystnaden: ”är det mig det är fel på?”

Hotet nr 1 mot förhållandet: när vi känner oss ensamma tillsammans med personen vi lever med. Det gör att vi sätter oss själva i energisparläge: sexualiteten trängs tillbaka, drömmarna placeras på ett sparkonto med noll ränta, allt glesare mellan skratten och en längtan efter något mer (i bästa fall) tar sin form.

Att nöja sig med: ”det kanske är så här det skall vara. Jag förväntar mig nog för mycket”, är ett alltför stort offer. Ditt liv pågår här och nu. Det kommer inte en dag då ”allt ordnar sig” genom magiskt önsketänkande, utan genom vad du kommunicerar och gör idag.

VAD ÖNSKAR DU FÅ UT AV EN RELATION? VAD HAR DU ATT GE? HUR SER DIN LÄNGTAN UT?

Tala om för din partner hur du känner dig tillsammans med honom/henne. Om personen vid din sida inte anser sig ha tid eller tycker att du är tjatig, så var tydlig med vart det kommer bära hän om det inte sker en POSITIV FÖRÄNDRING. Det är inget hot, utan som allting annat i naturen – orsak och verkan.

Värdesätt och ta dina drömmar på allvar. Det här livet går inte i repris.

Michael Larsen – livscoach och mental tränare

Kategorier: RELATIONER – KÄRLEK