IMG_4387

Vi hör det sägas emellanåt och läser det kanske på någon må bra sida: vikten av att VARA SNÄLL MOT SIG SJÄLV – men vad betyder det egentligen och varför är inte fler människor goda mot den egna personen?

Det finns som jag ser det, två nivåer i att behandla sig själv väl:

det FÖRSTA är att undvika sådant som skadar och komma till insikt om vad det är som blockerar oss från att leva gott.

Den ANDRA innebär att göra saker som gör att vi känner oss HELA och bygga en attityd av MENING (för vem vill leva i motsatsen).

För mig kan det se ut så här:

–  Umgås med mina döttrar så ofta det bara går och med kvalité.

–  Stanna upp och återhämta mig när stressen varit för stor.

–  Ge näring åt mina relationer och inte fästa mig vid människors brister (liksom mina egna).

–  Att vara i nuet (vilket kan låta slitet), men om vi tänker efter är det ju det de enda som egentligen existerar. Vi lever för mycket i det förgångna och framtiden så att vi missar detaljerna i vardagen (som kan finnas i doften från kaffe, våra barns skratt, texten i en låt, en komplimang, ögonkontakt etc.)

–  Se motgångar och tillfälliga nederlag som möjligheter till lärande. Alla framgångar kommer ur ”misstag.”

“Be nice to people on your way up because you’ll meet them on your way down.” Wilson Mizner

Hur gör du för att vara en god vän till dig själv?

Michael Larsen – livscoach och mental tränare