självförtroende

Mannen framför mig säger: ”Jag är så jävla förbannad på henne!” Min fråga blir inte ”varför?” Utan: ”är du säker på det?”

Jag fortsätter: ”föreställ dig ett isberg; du ser bara det som sticker upp ovanför vattenytan. Den störste delen av den massiva isen ligger under vatten.  Om ilskan är toppen på isberget; vad är det som ligger under?” Han tittar på mig och säger: ”sorg!”

Som människor sysslar vi ständigt med att maskera de djupare känslorna för oss själva, eftersom vi inte tror att det är ok att känna som vi gör. I alla fall inte så att andra ser det.

DET ÄR ALDRIG KÄNSLORNA SOM ÄR PROBLEMET UTAN HUR VI UTTRYCKER DEM.

Någon sa vid ett tillfälle: ”män som är arga skulle behöva vara ledsna och kvinnor som är ledsna, arga.” Som med så mycket annat är det en förenkling av verkligheten, men det ligger också en del i påståendet. ”Den söta flickan och den snälla pojken” kan spöka i kulisserna.

Vi vinner personlig kraft när vi agerar från skikt i oss själva som inte kämpar för att dölja, utan för att vi känner poängen med vem vi är och vad vi gör. Det är befriande att inte ständigt behöva navigera och oroa sig för isbergen.

Vem är du när du är som bäst?

Michael Larsen – livscoach