Ledig från jobbet, många affärer är stängda, kanske är barnen på annat håll, inga projekt att rusa runt i… En oplanerad dag/dagar med bara ni två? Vad händer mellan er när lugnet lägger sig? Är ni bra på att bara hänga i varandras sällskap eller väcker det rastlöshet?

Vi lever i en minst sagt prestationsinriktad värld där mycket handlar om att det förväntas se fantastiskt ut på utsidan. Vi vill känna känslan av möjligheter och att dagarna fyller oss med energi. Och samtidigt kan verkligheten bära på motsatsen.

En man berättar: ”Helger och särskilt då storhelger gör mig nervös. Vi är så vana vid att springa hit och dit. Den här helgen kommer våra barn att vara utflugna och jag vet ärligt talat inte vad jag och min sambo ska prata om. Tänk om alla aktiviteter bara är självmedicinering för att vi inte ska behöva upptäcka hur dött det är mellan oss?”

En mycket insiktsfull äldre kvinna berättade en gång gör mig: ”Närvaron av skratt och glädje visar tydligt att det är en hälsosam relation.”

Så vad kan vi göra om vi känner motsatsen?

Ta risken att börja prata om det som ÄR. Om du känner den skavande otillfredsställelsen är lösningen inte tystnad. Våga uttala: ”Det här önskar jag av vårt förhållande. Jag tycker att vi bör uppmärksamma detta…” Konsten är att göra det med en icke anklagande ton och att ha en öppen och lösningsinriktad attityd. Men du har kanske redan testat allt?

Om du är ensam i dina försök till närmande och i åratal har kämpat för att nå fram är frågan: Lever du med rätt person?

Vad är syftet med tvåsamheten?

I lugnet ges vi möjligheter till att kunna börja se helhetsbilden och det som är av verkligt värde. Vill du och din partner färdas mot samma ”resmål”? Vill du ta de nödvändiga stegen för att ni ska kunna fortsätta som två?

Är du villig att möta din partner i hans/hennes önskan om förändringar? Eller tycker du att allt är bra så länge det praktiska fungerar? Hur ser du/ni på trygghet?

Attraktion behöver både trygghet och spänning. Förutsägbarhet och sköna överraskningar.

Om den här dagen var er första dejt med varandra, vad skulle ni göra då? Minns du känslan av nyfikenhet?

Ser ni båda behovet av utveckling eller kämpar du i ensamhet?

Michael Larsen – relationscoach

Skiljas utan att fastna – webinar den 20/4 kl 20.00. Du är varmt välkommen!