Vad har du skjutit upp under alldeles för lång tid?

//Vad har du skjutit upp under alldeles för lång tid?

Vad har du skjutit upp under alldeles för lång tid?

Jag småpratar med mannen på kaféet där jag sitter och skriver. Efter en liten stund kommer det fram att han har både skilt sig, opererats för cancer och mist en nära anhörig på kort tid: ”det har var ett riktigt skitår! Det är tur att man inte alltid vet vad som väntar en. Samtidigt öppnas ögonen för vad som är verkligt betydelsefullt.”

Det är bl.a. samtal som dessa som får mig att skärpa sinnena och fundera över hur jag använder min tid. Det är flera år sedan som jag lärde mig att inte ta någon eller någonting för givet, men påminnelser av viktiga.

Jag kommer att tänka på mina tvillingdöttrar och hur de som nyfödda låg i mina armar. Nu är de vuxna! Minns hur jag som sextonåring sprang ikapp med pappa på stranden och sedan slängde mig ut idet glittrande havet. Dagar av windsurfing, vågornas smak och ljud. Förstod jag fullt ut hur fantastiskt jag hade det?

Sitter här och gör tacksamhetsuttag för det som har varit med ett inre leende.

Omfamnar du njutningsstunderna?

Jag tror att de flesta av oss behöver bli bättre på att inte skjuta upp saker: ”jag ringer mina föräldrar lite senare i veckan. Under våren vill jag börja träna! I sommar ska jag läsa den där boken. När mitt självförtroende har blivit bättre så ska jag…”

Ser i min ena dotters ögon och iakttar någonting helt fantastiskt: en oerhört klok, vacker, omtänksam och reflekterande ung kvinna med en stor dos integritet. Hon frågar mig: ”är livet bra?” Mitt svar kommer ut som ett lugnt ”ja!” (skönt att kunna säga så).

Vänta inte med det som du inom dig vet måste göras. Hoppas inte på den perfekta tajmingen. Skicka meddelandet eller ring till personen som behöver få höra din röst. Börja visa omtänksamhet mot din kropp och respektera dina känslomässiga gränser – idag. Börja säga nej till personen som inte är intresserad av att förstå dig, och säg ja till den/det som får dina andetag att kännas lättare.

Ta avsked åt de förlamande skuldkänslorna och använd energin i de som säger: ”detta är för viktigt för att ignorera!” Vissa skuldkänslor är bra att känna!

Njut av kaffet eller teet! Njut av presenten som du köper till dig själv eller av att se någon annan öppna paketet. Hälsa på grannen eller personen på den glest befolkade trottoaren. Simma, yoga, spring, basta eller bara sitt och njut av utsikten. Gör det nödvändiga!

Skjut inte generositeten på framtiden, utan låt den få ta plats här och nu. Det är aldrig för sent att göra det som är av högsta värde.

Uppnå dina drömmar och mål med mental/emotionell träning – webinar den 10/1 klockan 21.00. Du är varmt välkommen!

Behöver du/ni någon att prata med? Kontakta mig på 0761 81 48 88 eller michael@separation.se så har du/ni en telefonkonsultation inom 24 timmar.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-01-08T15:51:41+01:00januari 8, 2019|Blogg|2 Comments

2 Comments

  1. Erika 9 januari, 2019 at 13:34 - Reply

    Fint skrivit ! Det är så lätt att fastna i det som jag inte har och där jag misslyckats – istället för att se allt det fina som ingår i mitt liv och vad jag lyckats med <3

  2. Anna 17 januari, 2019 at 15:24 - Reply

    Många av dina inlägg spelar strängar i mig som inte berörts av något annat än mina egna tankar. Så förstår jag att det finns andra med precis samma tankar. Du, och säkert många fler. Tack för att du spelar med dina ord, vissa av dem har berört mig djupt.

Leave A Comment

X