Att träffa rätt partner

//Att träffa rätt partner

Att träffa rätt partner

Om du låter passion, lust och fantastisk sex vara din enda ledstjärna när det gäller att hitta rätt partner, kommer du oundvikligen att så småningom känna kallduschen längs med ryggen.

Det finns en hel del personligheter som lärt sig att bekräftelse är någonting som enbart ges och fås genom utseendet, och hur välpresterande de är i sängen. Det är så lätt att slukas upp i njutningens energifält och att förväxla detta med kärlek.

Alla blir äldre och vad skall vi fylla på oss själva med om allt enbart bygger på ungdomlig skönhet? Botox?

Förälskelse är både någonting fantastiskt och samtidigt något som kan vara oerhört vilseledande. Sexuell attraktion som enda grundstenen i ett förhållande gör oss villiga till att vara emotionella sopstationer. Hur är det med tillit, pålitlighet, trygghet, transparens, godhet, inre skönhet, generositet, kommunikation…?

Vi styrs i alltför hög grad av rädsla för ensamhet och att inte duga/räcka till. Vi offrar integriteten för att passa in och få känna kärlek, eller rättare sagt, det vi tror är kärlek. Brödsmulor för vad?

Hur många har inte suttit där med smärta och ett oändligt antal frågetecken för att ”kemin kändes så rätt”?

Att välja rätt person av rätt anledning är ett vackert konststycke som vi behöver lära oss. En av grundförutsättningarna för detta är att vi någorlunda väl känner oss själva:

”Vem är jag? Vad vill jag? Vad värdesätter jag i livet? Vad har jag att ge?”

Rätt partner/person:

 • Vill dig väl (inte bara då det är skönt flow) även då det stormar. Han eller hon finns där för dig i alla lägen. Personen är empatisk och kan ge omtanke till dig. Liksom till den egna personen.
 • Känner sina rädslor utan att vara helt i händerna på dem. Vi kan inte leva i ett helt och sunt förhållande om allt handlar om rädsla för ensamhet. Skulle du vilja leva med någon som valt dig enbart p.g.a. rädsla för att vara ensam. Vill du enbart vara utfyllnadsmaterial i någons liv?
 • Har impulskontroll: kan hon/han hantera och kanalisera frustration, sorg, ilska, sexualdrift etc. ? Om du inte älskar emotionella berg och dalbanor så sök efter personen som har hittat tryggheten på insidan. I alla fall en någorlunda stark sådan.
 • Har slängt checklistan och ser dig som oändligt mycket mer än punkter på en önskelista. Du känner dig sedd och lyssnad till. På riktigt!
 • Behandlar andra respektfullt.
 • Lever fri från illusionen om perfektion. Ingen av oss har full koll och har greppat allt, så därför är det nödvändigt att förstå och känna empati för vår egen och partnerns brister och sprickor. Se skönheten i imperfektionen.
 • Humor (inte detsamma som att skoja bort) är ett någonting vackert, eftersom det mjuknar av kanterna och injicerar optimism. Att skratta tillsammans är ett afrodisiakum.

Ikläd dig inte rollen som tidsfördriv i någons liv. Ta dig själv på allvar utan att bli tungseriös. Inse på djupet att kärlek läker. Att självrespekt är ett val. Tyck om dina vanor så att det kan lysa i dina ögon. Det är ingen dålig inledning att börja bli en bra partner till sitt eget liv. Att vilja sig själv väl så att vi kan ge.

Konsten att möta rätt partner – webinar (föreläsning online) ikväll den 4/1 klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-01-04T07:49:16+00:00januari 4, 2018|Blogg|5 Comments

5 Comments

 1. Tuttie 4 januari, 2018 at 08:05 - Reply

  Har kommit till den punkt nu där jag flyttar för att bo med mig själv lära känna mig. Bättre sent än aldrig blir 53 i år.
  Kommer vara vän och kanske mer med min nuvarande sambo men vi vet nog inte riktigt vad vi vill.
  Fysisk attraktion finns och ja vi trivs i soffan framför en film. Vi har en gemensam hobby. Men jag är irriterad på mkt och vill inte leva så. Vill ha ut mer av livet mer intellektuella samtal och utmaningar. Jag bestämde att ta steget nu får jag se vad framtiden ger.

  • Petra35 4 januari, 2018 at 18:43 - Reply

   Modigt att ta steget! 😀

 2. Christine 4 januari, 2018 at 09:25 - Reply

  Som vanligt väldigt bra skrivet och som får en att tänka efter. Tack så mycket!

 3. Erika 4 januari, 2018 at 17:44 - Reply

  Du skriver så bra Mikael!! Tack för all inspiration. Jag har följt dig i ett år och idag har jag sagt till min särbo att jag vill ha en paus. Det har funnits mkt fint mellan oss men vi bor med en timmes avstånd och vi båda har barn och vi får inte ihop livspusslet. Efter 2,5 år pendlandes är jag så trött på att pendla. Min fd partner vill inte alls bryta upp, han vill att jag ska sälja mitt radhus och ha en övernattningslägenhet här och att vi mer ska satsa på ett hus där han bor. Men det känns helt orättvist mot min snart 13-årige son. Vi kanske borde boka en tid hos dig…

 4. Erika 5 januari, 2018 at 00:17 - Reply

  Sitt still i båten! Hörni Tjejer, kvinnor, ni som lämnar er relation. Välkommen till livet som ”singel & sad ”. Samhället är överfullt med ensamma kvinnor som strax tar över er man. Att som mogen kvinna hitta en ny ” bättre lämpad” livspartner är i princip omöjligt vad gäller fysisk och psykisk attraktion

Leave A Comment

X