Hur kan jag lita på mitt omdöme i sökandet efter en partner?

//Hur kan jag lita på mitt omdöme i sökandet efter en partner?

Hur kan jag lita på mitt omdöme i sökandet efter en partner?

”Hur vet jag om jag kan lita på mitt eget omdöme då jag dejtar? Jag som tidigare har involverat mig med helt fel personer; hur vet jag att mina misstag inte upprepas? Att jag inte återigen hoppas på att den som inte värdesätter mig får alldeles för stor del av mina känslor.”

Vi kan ha otur, köra ständiga repriser av samma ”serie” där vi ständigt dras till fel slags män/kvinnor, missa värdet i vår egen person och godta sådant som vi borde lämna innan det ens hinner inledas. Kanske trumfar sexuell attraktion behovet av att känna trygghet, så att destruktiva personer får alldeles för stort svängrum i våra liv. För visst har de flesta av oss sett varningssignaler redan efter att ha dejtat ett par gånger, men åsidosatt dem därför att vi tänker: ”det är nog jag som överdriver. Jag har blivit alldeles för misstänksam!”?

Något som jag tar ofta tar upp i mina texter och under mina föreläsningar, är den enorma betydelsen av vilken självbild vi bär runt på. Är vi en god vän till den egna personen, känner vi till våra känslomässiga akilleshälar och har vi förmågan att vara i det egna sällskapet utan att drabbas av panik?

Vem är jag som singel? Kan jag känna mig värdefull som människa även om jag inte har en partner vid min sida? Eller har jag en stor press på mig själv som säger: ”ensam är misslyckad!”

Skammen över tidigare relationskolapser kan hålla ett fruktansvärt grepp om oss. Jag har själv slagit i botten vid mer än ett tillfälle och jag vet hur fullständigt värdelös man känner sig: ”inte en gång till!”

Låt oss snegla åt en tanke; en idé om att allt som vi går igenom, hur nedslående och destruktivt det än känns, bär med sig potentialen att stärka våra jag. Tänk om vi kan lära från tillfällena då vi tystnade rösten inombords som sa: ”du är värd mer en detta! Han/hon behandlar inte dig med värdighet.” Tänk om vi genom att ta reda på vad som är av verkligt värde för oss, vad som ger varaktig lycka, integritet och emotionell/fysisk hälsa, kan börja fatta andra beslut.

En par frågor att smaka på under dagen:

 • Hur ser kärlek i handling ut?
 • Vilka tre grundpelare kan jag inte bortse från i ett förhållande?
 • Vad kan jag göra idag som får mig att känna mig stolt då jag släcker lampan för att sova ikväll?

Konsten att möta rätt partner – webinar söndag 25/2 klockan 20.00. Du är varmt välkommen!

Michael Larsen – relationscoach

By |2018-02-21T13:19:57+00:00februari 21, 2018|Blogg|2 Comments

2 Comments

 1. Petra35 21 februari, 2018 at 14:30 - Reply

  Jag tänker på att jag vill möta någon som speglar mitt öppna, ärliga och goda hjärta. För jag glömmer ibland bort att se det värdet hos mig själv. Men när någon speglar det hos mig så känner jag att det är sant. Det är sån jag är. Och det får ingen utnyttja eller trampa på igen. Jag ska inte vara nära människor som ser ner på min känslighet och sårbarhet. Den måste respekteras och värdesättas för det är en sån stor del av vem jag är. Och vem jag vill vara. Tyvärr har jag dragits till män med N-drag istället.

  En annan sak som är viktig för mig är de grundläggande värderingarna. Jag vill möta en människa med ett GIGANTISKT hjärta. Ett medmänskligt hjärta. Ingen mer egoist. En varm och ödmjuk person. (Tyvärr inte det jag dragit till tidigare)

  Jag vill ta hand om mig själv fysisk/psykiskt/själsligt. Det gör att jag kan gå och lägga mig och vara stolt över att jag värderar mig själv högre än jag gjort tidigare.

  ❤️

 2. Maria 21 februari, 2018 at 15:11 - Reply

  Jag tänket på att allt i nya möten är så oskrivet, man vet ingenting
  Lära känna gäller att vara öppen och se med helt nya ögon
  Jag är redo för att börja se mig om
  Känner lugnet har ingen stress
  Viktigt att vara detta tror jag

Leave A Comment

X