”Varför drar jag alltid till mig fel sorts män?”

//”Varför drar jag alltid till mig fel sorts män?”

”Varför drar jag alltid till mig fel sorts män?”

Jag har fått frågan många gånger, både från kvinnor och män om varför de drar till sig fel sorts partners:

”Jag blir alltid tillsammans med kvinnor som inte är klara med sina ex.”

”Varför dras jag till män som är känslomässigt omogna och som senare visar sig ha varit otrogna?”

”Kvinnorna som jag träffar är bara ute efter det materiella.”

Det finns en kombination av orsakar som gör att vi blir tillsammans med personer som inte är bra för oss:

– Otur

– Oförmåga att läsa varningssignaler

– Ignorerande av varningstecken även om de är tydliga

– Vi försöker läka någonting inom oss själva genom att ständigt göra nya ”omtentor”

– Trasiga och/eller manipulativa människor

– Vi har inte klargjort inför oss själva vilka våra livsviktiga värderingar är

– Människor visar inledningsvis upp fasader

– Vi känner inte oss själva och vad vi egentligen behöver

Den stora majoriteten människor som vistas på relationsmarknaden har ett antal havererade förhållanden bakom sig, vilket betyder att många har ett bagage som kolliderar med vårt eget.

Scenariona är oändligt många: den som vi är förälskade i har ännu inte sålt bostaden som hon/han har tillsammans med sitt ex, vilket kan röra upp konflikter. Kvinnan eller mannen som vi träffar är övertygad om att hon/han är klar med sin förra relation, men sex månader tillsammans med dig, visar det sig inte vara så.

Förälskade och sexuellt attraherade människor visar nästan alltid upp sina bästa jag (vilket ligger i vår natur), men när vi kommer nära varandra på flera plan än det fysiska/romantiska, sätts strålkastarljuset på det osminkade. Fläckarna och frakturerna i våra personligheter blir tydliga och det är långt ifrån alltid så vackert som vi önskat.

Hoppet om förändring är en enormt potent kraft! Vi hoppas på att kvinnan eller mannen som vi träffar ska vakna, få insikter och förändras. Vi hoppas på att hon eller han bara genomgår en tillfällig kris och att allt snart blir bra.

”Det lynniga humöret beror nog bara på stress och nervositet?” Vi vill så gärna tro på det bästa!

Istället för att anklaga oss själv behöver vi reflektera kring vilka våra icke förhandlingsbara värderingar är, och sedan följa dem.

Våra känslor leder oss inte alltid rätt!

Pratar med kvinnan som berättar om hur känslomässigt otillgänglig pappan var under hennes uppväxt. Hur hon kämpade för att vara ”snäll och fin” inför honom. ”En dag skulle pappas kärlek blomma ut!” Denna hjärtdjupa längtan efter att få bli sedd och bekräftad följde henne senare genom alla vuxenrelationer, och i ”vanlig ordning” träffade hon män som inte var närvarande (tills hon bröt mönstret).

Vi kommer att ha otur. Vi kommer att drabbas av förälskelseblindhet. Vi kommer att möta personer som ljuger om sin relationsstatus. Våra egna sår kommer att ställa till det för oss.

Och: vi kommer att lära oss vad vi ska undvika. Vi kommer att bli bättre på att följa vår emotionella intelligens. Vi kommer att bli bättre på att skydda oss mot medberoende. Vi kommer att få fler och fler insikter om vad kärlek egentligen är och ser ut i praktiken. Det kan ta tid, men en dag klarar vi ”tentan”.

Förändra ditt liv på trettio dagar – webinar den 10/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-11-03T08:13:50+01:00november 3, 2019|Blogg|12 Comments

12 Comments

 1. Stina 3 november, 2019 at 20:02 - Reply

  Tack för denna fina o upplyftande text en mörk novembersöndag. Tror på det du säger o lär mej själv också mer o mer för varje dag. Jag är verkligen klar med pappan till mina barn. Vi är goda vänner nu efter två år o har kvar huset som vi bodde i o bor där med barnen varannan vecka. Så ville bara kommentera att man kan ha kvar boendet med sitt ex och vara helt klar med den relationen. Något jag är mycket tacksam över! Ha en fortsatt go o mysig söndag!

  • Michael Larsen 3 november, 2019 at 20:24 - Reply

   Tack för att du delar med dig Stina! Tänk om fler följde ditt exempel…

  • Anneli 3 november, 2019 at 21:24 - Reply

   Vad fint Stina,
   Marit Danielsson pratar om det i skilsmässopodden, hon och hennes man gjorde också så att barnen bodde kvar och de vuxna bodde växelvis och de firade sommarlov, födelsedagar och jular tillsammans.

   Jag har ofta fått kommentarer om att hur konstigt och ovanligt det är att mina föräldrar umgås, är vänner och min pappa jobbar till och med för min mammas man så de träffas alla tre varje vecka men jag är väldigt stolt över dem och jag tror era barn kommer vara stolta över er för ni kan visa att man kan sätta barnens bästa i fokus och ta beslut efter vad de skulle må bäst av och det är ju att ha föräldrar som samarbetar och är vänner.

   Moget och bra jobbat av er!! Jag blir glad av din text, sänder hopp om mänskligheten

 2. Stina 3 november, 2019 at 23:16 - Reply

  Tack snälla ni att ni delar med er av vad ni tycker om denna boendeform. Får ibland en del misstroende kommentarer om att detta är så konstigt. Fastän vi är väldigt nöjda själva

  • Anneli 4 november, 2019 at 00:03 - Reply

   Ja i deras senaste avsnitt så pratade de just om detta och gav tips om sådant som e bra att ha pratat igenom så lyssna gärna på det finns här:
   http://skilsmassopodden.se/

   Jag hoppas fler ska bete sig vuxet och fint och kunna separera under bättre former så att våra barn får bra förebilder.

 3. Stina 4 november, 2019 at 22:03 - Reply

  Tack så mycket Anneli! Ska lyssna på detta.

 4. Stina 4 november, 2019 at 22:19 - Reply

  Vi har ett schema med att den som bor i huset lämnar barnen fixar jympa väskor etc..den som bor i sin lägenhet hämtar o fixar fritidsaktiviteter o mat. Sen ses vi i dörren när den andra kommer hem. Ibland vill min dotter följa med mej så det får hon varannan dag. På helgen passar den som bor i lägenheten barnen på lördagen på eftermiddagen så den andra kan träna o fixa mat till helgen. Ibland sover vi i huset samtidigt o då sover mitt ex i gästrummet. Ett litet pussel men värt det då vi ser barnen och de träffar oss varje dag. Och jag känner mig lyckligare än någonsin på 10 år…

 5. Anneli 5 november, 2019 at 17:39 - Reply

  Gud vad härligt att höra ert samarbete Stina.
  Mitt barns klasskamrat löste det också fint när de gick isär, en skaffade en lägenhet två våningar ner så de bor i samma trappuppgång och har ett schema men barnen kan enkelt träffa sin pappa även om det är mammans dag så att säga och de hjälper varandra och kan äta gemensamt ibland osv. Väldigt fint

  Jag fick hem ett barn som grät igår och sa att hon hade sagt till sin pappa flera gånger att hon ville få åka hem till mig men han vägrade att ens låta henne ringa mig och videon jag skickade henne hade han aldrig visat.

  Så jag e tusen år från en fungerande bra relation med mitt ex. Men inspirerad och i beundran av er som kämpar så fint. Ni gör världen bättre för er allihop för ni kan ha ett gott samvete över hur ni behandlar varandra och era barn.

  • Åsa 6 november, 2019 at 08:33 - Reply

   Annelie, så sorgligt att höra som ditt ex beter sig. Det är ju tyvärr inte dig han straffar utan sin egen dotter. Så himla omoget av honom! Jag och barnens pappa separerade för 10 år sedan. Vi har hela tiden haft en god relation, och alltid haft barnens bästa i focus. Idag när barnen är unga vuxna tackar dem oss för att vi gjort som vi gjort och gör som vi gör.Barnen har alltid känt att dem har en mamma och pappa alltid. Inte uppdelat på veckor eller dagar. Barnen är viktigast! Hoppas ditt ex tar sitt förnuft till fånga.

 6. Stina 6 november, 2019 at 12:23 - Reply

  Fina du Anneli som kämpar med ditt ex o så himla odugligt han hanterar detta. Styrkekramar till dej ❤

 7. Anneli 6 november, 2019 at 21:23 - Reply

  Det är snällt och omtänksamt av er att tänka på mig och skriva stöttande ord.
  Jag tar till mig dom och sparar dom i mitt hjärta som skydd de dagar när det känns som att det går i bitar.
  Fick meddelande igår där han skrev att han är djupt oroad över hur jag behandlar vårt barn och hur jag förstör deras relation.
  Då har ändå bjudit hem honom och sagt att jag kan lämna lägenheten om han vill umgås med henne själv men så får hon sova kvar hos mig en natt extra som hon önskade och ändå får träffat honom.

  Det är hemskt när ens fd partner och kärlek och pappa till ens barn säger att man förstör för dem och behandlar barnet illa. Det är min mardröm att jag skulle göra det så jag blir rädd att han har rätt och börjar älta i mitt huvud och får ångest fastän jag vet att jag inte gjort fel. Känslan o oron kommer ändå.

  Så som sagt var stolta över allt fint ni gjort och gör för era ex och era barn. Ni visar att man är familj och stöttar varandra även om man inte åtrår varandra längre. Mycket fint!

 8. Stina 6 november, 2019 at 23:20 - Reply

  Goaste du Anneli! Du är den verkliga förebilden o visar hur man ska bete sej på ett bra sätt. Måste vara en enorm utmaning att klara av det när han beter sej som han gör. Vårt första halvår var en mardröm o inte alls som nu. Jag håller tummarna att ditt fina beteende till sist smittar av sej Tror stenhårt på dej❤

Leave A Comment

X