Spirituell narcissism

//Spirituell narcissism

Spirituell narcissism

Du finner dem inom det som jag jobbar med, yogalärare, gurus, personer inom hjälparbete, grundare av andliga riktningar etc. ”Ödmjukhet” är deras varumärke och kamouflage. Inledningsvis kan de vara oerhört svåra att upptäcka eftersom deras budskap är ljus och kärlek. Det är lätt att ryckas med och idealisera! De älskar när vi sätter dem på piedestal och dyrkar allt de gör och säger

Människorna i deras närhet känner en ständig iver att ställa frågor till dem och få svar på de stora frågorna. Det ligger nära till hands att lägga den egna kraften i deras händer.

Den spirituella narcissisten har alltid svar! Du vill leva upp till deras ideal och känner dig ständigt otillräcklig. Som med alla n-personer har du en malande känsla inombords att det är någonting som inte står rätt till. Men du vänder det mot dig själv och resonerar: ”det är nog jag som är begränsad. Jag har mina trauman som ställer till det. Jag har inte hittat mig själv än.”

Du kommer att matas med deras rättvisepatos och kärlek till Sanningen. Du kommer att få höra att du har saker att jobba med i dig själv (vem har inte det?)

Den spirituella narcissisten mixar tydliga eller diskreta hot med ett kärleksbudskap. Du känner dig schizofren och misslyckad (precis så som hon eller han vill ha det).

Många vågar inte säga vad de tänker och känner om den spirituelle narcissisten eftersom de är rädda för att framstå som icke andliga.

I likhet med ”vanliga” n-personer utsätter de dig för gaslighting med syfte att du ska tvivla på din egen verklighetsuppfattning. Du ska tvivla på att dina känslor och djupa aningar är fel. Att du måste jobba mer med dig själv! Att alla dina utmaningar, trauman, dåliga självförtroende etc. beror på att du inte älskar dig själv. Att du inte integrerat ”budskapet”. Så mycket BS!

Alla narcissister vill att du ska veta din plats och de använder alla möjliga härskartekniker för att du ska vara den underdånige ”lärjungen”. De saknar all självreflektion och äkta empati. Du kan kränkas ena timmen för att senare få en ”energikram”. Håll dem utanför ditt liv! De är extremt toxiska!

Att ha barn tillsammans med en narcissist – webinar torsdagen den 21/11 klockan 21.00. Du är varmt välkommen! Följ den här länken för anmälan.

Michael Larsen – relationscoach

By |2019-11-18T09:07:22+01:00november 18, 2019|Blogg|5 Comments

5 Comments

 1. Daniel Lyckman 18 november, 2019 at 17:23 - Reply

  Tack för dessa ord!!❤️❤️

 2. Alexandra 18 november, 2019 at 18:20 - Reply

  Klockrent!!! Tänkte bara på det att N inte har kapacitet att själv förstå detta eftersom N saknar E. De skulle ta ett övertygat avstånd från att de har ett N-beteende. De tar, helt ärligt, avstånd ifrån allt ont. Empati sitter inte i huvudet men det kan de inte greppa.

 3. Helen 18 november, 2019 at 20:23 - Reply

  Så fantastiskt bra

 4. Anneli 20 november, 2019 at 08:34 - Reply

  Ja det är så svårt också tycker jag att se det för jag är så övertygad om den andres kompetens och så rädd för att jag ska vara inkompetent inom just det området.
  Men sakta har jag tack vare denna blogg bland annat våga stå upp för det jag känner är rätt för jag vågar tro på att mitt sätt att vara förälder på kan vara bra.
  Dock fortfarande väldigt osäker, orolig och får ångest när min dotter säger att hon vill bo hos mig.
  Vet att jag i så fall måste ta det till en vårdnadstvist för han tillåter inte henne vara annat än 50/50 och han är ju terapeut och chef för ett antal terapeuter och jobbar på sociala myndigheter.
  Mitt ord kommer inte väga något.
  Och då ska de fråga ut vårt lilla barn som kanske känner sig illojal om hon säger något till dom.

  Men tack för att du skriver Micael. Det är ledsamt att det ska behövas men du gör att man orkar vidare.

 5. G 20 november, 2019 at 20:13 - Reply

  Såg precis en dokumentär om Bikram Yoga på Netflix…. så obehagligt….

Leave A Comment

X